SON YAYINLAR
latest

Ücretsiz Hazır Diyet Listesi Hazırlama

Diyet yaparak kilo vermek için Diyet Evim üzerinden birçok seçeneği bulabilir ve uygulayabilirsiniz. Yenilenen ve güncellenen seçenekler, sizlerle paylaşılmaktadır.


Protein Agırlıklı Diyet

Diyet listeleri arasında uzmanların da en çok tavsiye ettiği seçeneklerden biri protein ağırlıklı diyet listeleridir. Aynı zamanda spor yaparken uygulanması halinde, son derece faydalı olabilecektir. Çünkü kas yapısına ağırlık verilerek ve hareketi artırarak yağlardan kurtulmak ve kilo kaybı sağlanır. Protein ağırlıklı diyet yaparken en büyük avantajınız kan şekerinizin dengede kalması, uzun süre tok hissetmeniz ve daha kontrollü şekilde kilo vermenizi sağlar. Kilo vermede anahtar role sahip glisemik endeksi düşük beslenme avantaj sağlayacaktır.

Diyet Evim aracılığıyla da faydalarını görebileceğiniz protein ağırlıklı diyette vücuttaki ödemden ziyade yağ yakımına odaklanılmaktadır. Hızlı diyetlerdeki gibi ani su kaybı amaç değildir. Protein diyeti yapmadan önce, diğer diyet listelerinde de sağlık açısından sizi etkileyebilecek durumların olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir.


Çig Besin Diyeti

Beslenme özelliği açısından en sağlıklı hazır diyet listesi nedir diyorsanız çiğ besin diyeti bunlardan biridir. Diyet Evim ’in sunduğu listede ağırlıklı olarak çiğ besinler yer almaktadır. Pişirmenin besin kaybına neden olduğu düşünülürse, bu diyette hem sağlıklı beslenecek ve hem de kilo verme sürecinizi daha sağlıklı şekilde atlatacaksınız.

· Çiğ besin diyeti güne başladığınız anda uygulanması gereken bir listedir. Kahvaltınızda taze süt ve taze granola tüketebilirsiniz. Ayrıca salatalık, domates gibi çiğ tükenen bir besini tuzsuz ve yağsız şekilde yemeniz önerilir. Bu besinlerin kalorisi çok düşüktür ve size ihtiyacınız olan enerjiyi verir.

· Ara öğünü atlamamanız ve çilekli smoothie ile açlığınızı bastırabilirsiniz.

· Öğle yemeğinizde salataya ağırlık vererek incir roka salatası, muz kurusu ve keten tohumlu kraker tüketebilirsiniz.

· Akşam yemeğinde ise susamlı karalahana salatası, avokadolu miso çorbası, ya da düşük kalorili başka bir salata çorba ikilisi yenmelidir.

· Diğer ara öğününüzde karışık çerez tüketilebilir.

· Çiğ besin diyeti ve diğer diyet listeleri içinde yer alan ürünler, eğer doğrudan temin edilemiyorsa, alternatifi olabilecek ürünlerle ikame edilebilir. Çiğ sebze ve meyveler, diyetler için her zaman en ideal ürünlerdir ve düşük kalorileri nedeniyle, hızlı şekilde vücudun enerjiye çevirerek yakabileceği seçeneklerdir.


Baska Hangi Diyet Listeleri Var

Diyet Evim sitesi üzerinde başka çok sayıda diyet seçeneklerini bulabilirsiniz. Bazı popüler listeler şöyledir:

· Uzun vadede 25 kilo verdiren diyet listesi

· Gaps diyeti

· İçgüdüsel beslenme ile kilo dengesini koruma

· Soda ayran kürü ile diyet

· Elma sirkesi ile kilo verme

· 4 günde 4 kilo verdiren diyet listesi şeklinde sıralanabilir.


Kalori Hesaplama İmkanı

Diyet Evim’ de sağlıklı diyet listesi içerisinde kullanacağınız gıdaların kalorilerini hesaplayabilirsiniz. Bu şekilde kalori kontrolü sağlanmış olacaktır. Günlük belirlediğiniz kaloriyi geçmemek için kendi yiyeceklerinizi ve merak ettiğiniz farklı yiyeceklerin kaç kalori olduğunu öğrenebilirsiniz. Sayfada kalori hesaplama bölümüne geldiğiniz zaman ortada bir arama bölümü olacaktır. Oradan sonuç alabilirsiniz.


Detoks Diyetleri

Detoks tarifleri, detoks içecekleri, detoks çayı gibi birçok detayı Diyet Evim’de bulabilirsiniz. Vücudunuzda biriken zararlı maddeleri atmak için, uygun karışımları hazırlamak, size artı kazandıracaktır. Gündelik hayatımızda beslenme şeklimizin bir bölümü market ürünlerinden ve hazır gıdalardan olduğu için detoks uygulamalarını kilo verme amaç dışındakilerin de yapması gerekir. Çünkü uzun vadede zararlı maddeler kansere bile neden olmaktadır. Rutin şekilde vücuttan kötü maddelerin atılması, hücrelerinizin direncini artıran etki yapacaktır.


Alkali Yasam

Son dönemlerde sıkça ismi duyulan alkali yaşam tarzı, hem beslenme hem de pozitif düşünce, spor, doğru nefes gibi teknikleri içermektedir. Alkali beslenme, vücudun ihtiyacı olan besinlerin doğru biçimde alınmasını sağlar. Doğru nefes almak, bu yaşam tarzının en önemli özelliklerindendir. Günlük hayatımızda yaygın şekilde kısıtlı nefes alır veririz. Ancak derinlemesine nefesle beraber oksijen miktarı artarak yağ yakım hızını artırmaktadır. Aslında temel amaç, besinlerden kalan alkalik atıkları yok etmektir. Ne kadar doğru beslenilirse alkalik atıklar da o kadar azalacaktır. Yaşadığınız çevre koşulları bu oranların değişmesinde etkili olacaktır.

Kaynak; https://www.diyetevim.com/
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »