SON YAYINLAR
latest

Labada Otunun Faydaları Nelerdir

Bir diğer adı Efelek olan labada otu daha ziyade sulak çayır kenarlarında ve ormanlarda yetişen, boyu 50 cm. kadar ulaşabilen karabuğdaygiller familyasına ait bir bitkidir. Genelde kendiliğinden doğal ortamında yetişen labada otu fazla tüketilmesi halinde zarar verdiği için son derece dikkatli kullanılması gereken bir bitkidir. İçerisinde yüksek miktarda C vitamini, yağ ve nişasta barındırmaktadır.

Labada otunun faydaları arasında akla ilk gelen C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bu özelliği nedeni ile kışın grip ve nezle salgını gibi hastalıklardan korunmak adına içilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca yine vücuda dinçlik vermektedir ve vücudu rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. İştahı açtığı için kilo sorunu bulunan kişilerin daha az içmeleri gerekir. Aksi halde daha fazla kilo almanıza neden olacaktır.

Aşırı zayıflıktan şikayet eden kişilerin ise tüketmeleri halinde kilo almalarını hızlandıracaktır. Kanı temizleyen labada otu sindirime yardımcı olarak bağırsak hareketlerinin düzene girmesine yardımcı olur. İshal olan kişilerin tüketmesi halinde ishalin kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Midesi bozulan kişilerin labada tüketmeleri halinde midelerindeki sorun kısa sürede düzelecektir. Labada bitkisi taze olarak kullanılabileceği gibi aynı zamanda labada yaprakları kurutulabilmektedir. Kurutulan labada yapraklarının sıcak suda demlenmesi sonucu elde edilen labada çayı kış mevsiminde tüketilebilecek faydalı bir çaydır. Ayrıca labada bitkisinin az miktarda su ile haşlanması sonucu elde edilen lapa kaşıntıların azaltılmasında ve egzamanın iyileştirilmesinde son derece etkilidir. Yine labada bitkisinin kökünün kaynatılarak içilmesi halinde vücutta oluşan kaşıntıların giderilmesinde son derece büyük faydaları olmaktadır. Labada bitkisinden elde edilen yeşil tohumların kaynatılması ile elde edilen çay ise anne sütünü artırmakta etkilidir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »