SON YAYINLAR
latest

Brokolinin faydaları

Kanser içinde yaşadığımız çağın en tehlikeli hastalığı olarak kabul edilmektedir. Yapılan tüm araştırmalara rağmen halen kesin bir tedavisinin bulunmaması kansere karşı koruyucu önlemler alınmasını zorunlu kılmaktadır. Kanserin bir numaralı düşmanı ise brokolidir. Brokoli yeşil renge sahip son derece faydalı bir sebzedir. Brokolinin içerisinde bulunan etken maddeler kanserli hücrelerin oluşumunu engellediği gibi aynı zamanda var olan kanserli hücreleri yok etmeye de yardımcı olmakta ve kanserli hücrelerin yayılım hızını büyük oranda düşürmektedir.

Brokoli içerisinde yüksek miktarda barındırdığı A vitamini, E vitamini ve C vitaminin yanı sıra önemli mineraller sayesinde akciğer kanseri, prostat kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseri gibi sık rastlanılan kanser türlerine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Yüksek lif değerine sahip olması nedeni ile bağırsakların çalışmasını desteklemekte ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olduğu için bağırsak kanserinden korunulmasını desteklemektedir. Brokoli kalsiyum deposu olduğu için gelişmekte olan çocuklara sıklıkla yedirilmesi önerilmektedir. Bağışıklık sisteminin en büyük destekçisidir ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi sayesinde kanserli hücreleri sürekli baskılayarak kanserin ortaya çıkmasını engellemektedir.

Fazla tüketilen her şeyde olduğu gibi brokolinin de fazla tüketilmesi yarardan çok zarar verecektir. Burada unutulmaması gereken brokolinin zararlı olmadığıdır. Zararlı olan brokolinin aşırı tüketimidir. Tek yönlü beslenme hangi sebze ya da meyve ile yapılırsa yapılsın mutlaka zarar verecektir. Bunun nedeni vücudun tüketilen brokolinin içerisinde bulunan vitamin ve mineralleri aşırı derecede depolarken diğer vitamin ve minerallerden mahrum kalmasıdır. Fazla alınan her vitamin ve mineral böbreklere zarar vermektedir. Bu nedenle brokoli günde bir öğün olmak üzere haftada 3-4 kere tüketilmelidir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »