SON YAYINLAR
latest

Sok Diyet Programı Nasıl Yapılır

Şok Diyet programları her yaz başında çok duymaya başladığımız bir diyettir. Peki, bu şok diyet programları nedir, neler yemeli içilmeli, ne kadar süreyle yapılmalı? Öncelikle bu programların kabaca ne olduğundan bahsedelim dilerseniz. Her insanın diğer tüm canlılar gibi yaşayabilmek için bazı temel fonksiyonları vardır ve bunu gerçekleştirebilmek için de oturduğumuz yerde bile bir enerji tüketimi yapmaktayız. İnsanoğlu yine diğer tüm çoğu canlılarda olduğu gibi bu enerjiyi elde etmek için çeşitli besinleri tüketir ve bunlardan gerektiği kadarını bünye alıp sindirir daha sonra oluşan kimyasal reaksiyonla insan, yaşayabilmesi için gerekli enerjiyi üretmeye başlar.

Sok diyet programları belirli bir süre içerisinde bir insanın günlük kullandığı enerji miktarına bağlı olarak çeşitli besinlerden alması gereken vitamin ve mineralleri yeterince almasını sağlamaktadır.

Şok Diyeti boyunca hemen hemen her diyetisyenin önerdiği besinler ise birbirine çok benzerlik göstermektedirler. Öncelikle olarak doğal ürünlerin tüketiminin önemi ciddi derecede büyüktür. Yenilecek bu besinler arasında yumurta, ıspanak, kırmızı veya beyaz et ve et ürünleri gibi proteini bol ve yendiğinde sizi tok tutan besinler bulunmaktadır. Elma, yoğurt gibi sindirim sisteminizi rahatlatacak ara öğünlerle desteklenerek vücudunuzun metabolizmasını hızlandırmaya yönelik bir beslenme alışkanlığı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Doğal olmayan çay şekeri gibi şekerler yerin çilek, karpuz, elma gibi içerisinde doğal şeker barındıran meyveler tüketilmelidir. Kısacası vücudun ihtiyacı olan her şey sadece yeteri kadar ve doğal olarak vücuda alınmalıdır.

Şok diyetleri çeşitli gün aralıklarıyla uygulandığı gibi daha önceden belirlenmiş belirli bir gün süresince sürmelidirler ve sonrasında bırakılmalı veya ara verilmelidir. İki, üç, dört ve beş günlük şok diyetleri olduğu gibi yedi günlük diyetlerde mevcuttur ama başlarda hemen yüksek günlerle başlamamanız gerekmektedir. Yapacağınız iki şok diyet arasında gün sayısını sağlığınızı tehlikeye atmayacak kadar bol bırakmanız gerekmektedir, bunun içinde ideal gün altmış gün olarak belirtilmiştir. Unutmayın şok diyeti vücudunuzun metabolizmasını çok hızlandırmak için yapılan bir diyettir ve kısa aralıklarla sık sık uygulamaya çalışmanız vücudunuzda çeşitli hastalıklara yol açmasının yanı sıra kalıcı rahatsızlıklar da oluşturabilirler.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »