SON YAYINLAR
latest

Zeytinyagı Faydaları Nelerdir

Zeytinyağının faydalarından bahsetmeden önce dilerseniz gelin herkesin bildiği zeytin hakkında bir cümle ile bir bilgiyi yenileyelim. Ortalama üç yüz ila dört yüz yıl arasında yaşayan zeytin ağaçları hem ömrü çok uzun olan ağaçlardır hem de mitolojide dahi kendisine yer bulmuş bir ağaç olup, bilinen en yaygın özelliklerinden biri zeytin ağacı dalının barışı simgelemesidir. Zeytinyağı ise bu ağacın ürünleri zeytinlerden elde edilen yeşile çalan renkte bir yağdır. Günümüzde sanayileşmiş toplumlarda diğer yağların daha ucuza maliyetlendirilmesinden ötürü de pahalı olarak görünen zeytinyağı tüketimi sürekli düşüştedir ama unutmamak gerekir ki, en doğal yağda zeytinyağıdır.

Salataların üzerine gezdirdiğimiz kadar sabah kahvaltılarında da baharatlayıp ekmeğimizi bandırdığımız zeytinyağının insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır.Küçük yaşlarda tüketilen zeytinyağları özellikle çocuklarda beyin gelişimini pozitif yönde etkilemekte olup gelişmekte olan çocukların kemiklerinin daha güçlü olmasına olanak tanımaktadır. Başta E vitamini gibi çeşitli vitaminler açısından bol olan yağımız hücrelerin kendilerini yenilemesi için iyi bir besin kaynağıdır. Özellikle bayanlar tarafından güzellik maskelerinde de bol bol kullanılan bu yağ cildinizin daha diri ve daha genç kalmasına yardım eder, idrar yolları ve safra kesesindeki olası rahatsızlıklarınızın giderilmesine etkili bir biçimde yardımcı olmaktadır. Dişlerin beyaz kalması için zeytinyağı ile gargara yapabildiğiniz gibi saçınızdaki kepekleri gidermek içinde saç köklerinize aşırıya kaçmadan zeytinyağı sürerek bu probleminizden kurtulabilirsiniz.

Temas ettiği deriyi canlandırma ve yumuşatma özelliğine sahip olduğunuzda gün içerisinde tüm gün ayakta çalışanlar için iyi bir masaj ile uygulandığında yorgunluğunuzu alır, doğum çatlaklarınızı gidermek içinse birebirdir. Yeni doğan çocuğunuzu emzirirken göğüs uçlarınızda oluşan yaraları yine zeytinyağı kullanarak daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Soğuk kış aylarında kuruyan veya çatlayan dudaklarınıza yapay nemlendirici yerine zeytinyağı sürerek yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Yapılan deneyler sonucunda zeytinyağı tüketenler diğer yağları tüketenlere kıyasla daha düşük kalp krizi geçirme riskine sahiptirler. Gastrit ve ülser gibi hastalıklarınız var ise, zeytinyağı mide asidini doğal bir dengeleyici olduğundan bu tip rahatsızlıklarınızı iyileştirmede önemli bir etkendir ve ağrılarınızı minimum düzeye indirgemeye yardımcı olmaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »