SON YAYINLAR
latest

Hızlı Kilo Vermenin Zararları


Bütün dünyada olduğu ülkemizde şişmanlık hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Şişmanlığın artmasındaki en büyük neden gelişen teknolojinin hayatımızdaki hareketliliği azaltması olarak gösterilmektedir. Ayrıca insanların beslenmelerindeki yaptığı hatalar ve hazır gıdanın yaygınlaşması da şişmanlığın nedenleri arasında sayılmaktadır.

Şişmanlık insan vücudunda yağ birikmesi olarak tanımlanabilir. Şişmanlığın kalp, şeker, tansiyon ve kanser hastalığına neden olduğu bir gerçektir. Şişmanlığın insan vücuduna yaptığı hasarlar bilindiği için insanlarda  bir zayıflama bilinci başlamıştır. İnsanların zayıflamak isterken yaptığı en büyük hataların başında fazla kilolarından hemen kurtulmak istemeleridir. İnsanlar bu nedenle tek tip beslenmeye dayalı şok rejimlere başvurmaktadır.

Bu sok diyetlerde yapılan en büyük hata tek tip beslenmeye dayalı olmasıdır. Oysa insanın sağlıklı olabilmesi için dengeli beslenmeye ihtiyacı vardır. Dengeli beslenmek denince akla vücuda protein, karbonhidrat ve vitaminlerin hepsinin dengeli olarak alınmasıdır. İnsan vücudunun yağa bile ihtiyacı vardır. Zayıflama sırasında yağın yasaklanması değil azaltılması gerekir.

Eğer protein alımı yasak olan diyetler yapılırsa insan hücrelerinin onarımı yavaşlar . Proteinler sinir ve kas sisteminin daha sağlıklı işlemesini sağlar. Fakat fazla alınan protein yağa dönüşeceği için kilo alımını hızlandırır. O yüzden mutlaka dengeli olarak alınması gerekir. Karbonhidratların insan sağlığındaki yeri büyüktür. Karbonhidratlar bizim enerji kaynağımızdır. Günlük hayatta yaptığımız yürüme koşma ve hatta düşünme eylemlerinin gerçekleşmesini sağlar. Karbonhidrat kısıtlanmasına gidildiğinde yorgunluk ve zihinsel problemlerde sorunlar ortaya çıkabilir. Karbonhidratların fazla alınması yine vücutta yağ birikmesine ve şişmanlığa neden olacağından dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Zayıflamak için bu şekilde yapılan tek tip diyetler insan sağlığının bozulmasına neden olurlar. Bu yapılan şok diyetlerle verilen kilolar bir süre sonra fazlasıyla geri alınır. Gerçek ve kalıcı olarak kilo vermeyi istersek dengeli beslemenin yanında spora da yer vermeliyiz.

Spor insan metabolizmasının daha hızlı bir şekilde çalışmasına yardım ederken insan vücudundaki yağların da kasa dönüşmesini sağlar. Herkesin yapabileceği bir spor çeşidi yürüyüştür. Her gün düzenli olarak yapılan yarım saat yürüyüşler bile insanın metabolizmasının daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »