SON YAYINLAR
latest

El Ayak Tırnak Bakımı

İnsanlar için kişisel bakımları oldukça önemlidir. Hem görünüş için hem de kişinin temizlik konusunda titizliği için el ve ayak bakımı önemli temizliklerden birisidir. Ayrıca ellerimiz ve ayaklarımız her durumda bize yardımcı oldukları için en iyi şekilde bakım yapmalı ve onların sağlığına dikkat etmeliyiz. Birkaç farklı adım ile en iyi bakım yöntemlerini sizlere şu şekilde sunabiliriz:

Ayaklar için en ideal bakım yolu

İnsanın yükünü taşıyan ayaklar, birçok olayda etkili bir yapıdadır. Bazı araştırmacılara göre ayak sağlığı, diğer hastalıkları önemekte ve daha dinç olmamıza yardımcıdır. Bu yüzde ayaklarımızı 13 ile 15 derecelik soğuk sularda bekletmemiz en ideal bakımlardan olacaktır. Kabızlık ve vücudun yorgunluğunun en güzel çözümlerinden bir tanesi olarak günümüzde kullanılmaktadır.

Aynı işlemi sıcak su ile yaptığımızda ( 40 dereceden daha yükse ısılarda) böbrek hastalıklarını, migreni, adet sancılarını ve vücudumuzda çeşitli ağrıları dindirmekte en doğal çözümlerden birisidir.

El ve el tırnakları için ideal bakım yolları

Günlük yaşamımızda her işimizde kullandığımız ellerimiz, bizim için önemli bir konumdadır. El bakımımızı yapmalı ve tırnaklarımızın sağlığına dikkat etmeliyiz. Bunun için ise soğuk suyla ellerimizi yıkamak en doğal yol olacaktır. Ellerimizin yorgun olduğunu hissettiğimizde 10 dakika soğuk suda bekletmemiz yeterli olacaktır. Ayrıca aşağıda vereceğimiz karışım ile de el bakımınızı rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.
İlk önce 2 adet limonun suyunu elde edelim. Ardından 2 çorba kaşığı ile pudrayı ekleyelim. Eklerken pudranın tamamının erimesini bekledikten sonra 30 gram kolonyayı karışıma dökelim. Aktarlarda bulacağımız 30 gram badem yağı ile 50 gram gliserin ( Yağ ) ekleyip iyice karışması sağlayalım.  Bu karışımı 2-3 saat beklettikten sonra ellerimize sürebilir ve 15 dakika boyunca elimiz poşet içinde derimizin bu sıvıyı emmesini bekleyelim. 15 dakikanın sorununda soğuk suyla ellerimizi yıkayarak bakımımız tamamlayabiliriz. 


« ÖNCEKİ
SONRAKİ »