SON YAYINLAR
latest

Sivilce Ve Cilt İzlerinin Tedavisi

İnsan vücudu oldukça hassas bir yapıya sahip olup bakım yapılmadığında çeşitli sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. İnsanlar, özellikle gençler sivilce ile ciltlerinde kötü bir görünüşe ve rahatsız edici bir pürüz ile karşı karşıyadır. Bu durum içerisinde bulunan çoğu insan sivilceleri yok etmek için bunları patlatmakta ve yağın dışarı çıkmasını sağlamaktadır.
Bu durum bir nevi geçici tedavi olarak görülmekte ama sonrada izlerin kalıcı olmasına sebebiyet vermektedir. Cildin parçalanmasına izin vererek burada izlerin oluşmasına ve ölü hücrelerin buralarda kalmasına olanak sağlarsınız. Bunun için ise bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Cilt izleri ve tedavi çeşitleri

Cildimiz üzerinde bulunan iki çeşit sivilce izi bulunmaktadır. Birincisi sivilcelerin bulunduğu bölgelerde kabarıklık olarak ve ikincisi ise çöküklük, çukur olarak görülmektedir. İlk aşamada sivilcelerin iz oluşum sürecinde çeşitli maskeler ile bunun oluşumunu önlemek mümkündür. İnternet üzerinde vücudu besleyen ve sivilce izlerini kapatan maskeleri tercih edebilirsiniz. Ancak bunun yanında daha kalıcı izlerin ve ciltte yer edinmiş yara gibi derilerin tedavisi için cerrahi bir durum gerekmektedir.
İnsan vücudun da oluşan sivilce ve diğer cilt izlerinin kesin tedavi yöntemi cerrahi müdahale ile olmaktadır. Ancak bu durum yinede çeşitli sıkıntılar barındırdığı için daha alternatif tıp tekniklerine başvurulmakta ve bu şekilde daha iyi bir çözüme ulaşılmaktadır. Bunun için ise son zamanlarda gün yüzüne gelen Karbondioksit Fraksiyonel lazer yöntemi örnek verilebilir. Bu gibi durumlarda uzmanlara başvurmanız en ideal çözüm olacaktır.


« ÖNCEKİ
SONRAKİ »