SON YAYINLAR
latest

Şok Diyetin Zararları

Yaz ayları sebebiyle insanlar kısa sürede zayıflama telaşına girmektedir. Yaz ayları için uygun kıyafetleri giymek isteyen insanlar şok diyeti adında programlar ile zayıflamayı hedeflemekte ve bunu da çoğu başarmaktadır. Ancak bu durum oldukça zararlıdır. Sizin için o an zayıflamanız gerekmekte ve bunun için uyguladığınız diyet, ilerleyen zamanlarda size daha kötü bir geri dönüş sağlayacaktır.

Şok diyet aşamasında uzun süre açlığa dayanmak oldukça zordur. Bu süre zarfından vücudunuzda vitamin ve mineral eksiklikleri ortaya çıkmakta ve metabolizmanız yavaşlamaktadır. Bu durumda hasta olmanıza bile sebebiyet verebilir. Ayrıca vücut bu eksiklikler için baş ağrısı ile dışarıya tepki verecektir. Çekilmez olan bu baş ağrısı ile beraber baş dönmesini de görebilirsiniz. Bunun başlıca sebebi ise kan şekerinin oranı düşmesi ve gerekli olan besinin dışarıdan telafi edilememesidir.

Şeker hastası olabilirsiniz

Düzensiz beslenme olasılığı ortaya çıktığı için insülin direnciniz değişecek ve şeker hastalığına kadar bu durum ilerleyebilecek bir zararı vardır. Bu yüzden dikkatli davranmalısınız. Ayrıca aşırı kilo kaybı, ilerleyen zamanlarda düzeltilmezse aşırı şişmanlık ile karşılaşmanıza sebebiyette olabilir.

Ölümle bile sonuçlanabilir
Şok diyetleri için tok tutmaya yarayan ilaçların kullanımı ani kalp krizini bile tetiklemektedir. İnsan vücudu için gerekli olan besinlerin alınmaması hastalığa ve insanın zayıf olduğu bir durumda ölümü tetikleyici bir hastalığa bile neden olabilir. Bu yüzden bu tür diyetlerden uzak durmanız sağlığınız için en iyi adım olacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »