SON YAYINLAR
latest

Zayıflama Hapları Öldürüyor

Hızlı kilo vermek isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri yöntem zayıflama hapı kullanmaktır. Zayıflama haplarının büyük bir bölümü iştahı kapatma özelliğine sahipken bazıları ise yağ yakıcı özellikleri ile dikkat çekmektedir.

Özellikle de iştah kesici özelliğe sahip zayıflama hapları diyet yaparken kendine hakim olamayan kişileri cezbetmektedir. Ancak zayıflama haplarının büyük bir bölümü kaçak yani merdiven altı üretimi olup sağlığa son derece zararlı maddeler içermektedir.


Son derece güçlü etken maddelere sahip olan bu zayıflama hapları kısa sürede etki ederek ani kalp durması, kalp krizi ve böbrek yetmezliği gibi ölümcül sorunlara neden olabilmektedir. Her yaz kullanımı artan zayıflama hapları nedeni ile gazetelerde okuduğumuz zayıflama hapları öldürüyor haberleri bu nedenle çok ciddiye alınması gereken haberlerdir.

Özellikle de kronik hastalığı olan ve düzenli olarak ilaç kullanan kişiler kesinlikle zayıflama haplarından uzak durmalıdır. Bunun nedeni kullandıkları ilaçların içinde bulunan etken maddeler ile zayıflama hapları içerisinde bulunan etken maddelerin çakışması halinde çok daha ağır sonuçlara yol açmasıdır. Hızlı kilo vermek sağlık açısından sakıncalı olduğu için amaç her zaman için sağlıklı kilo vermek olmalıdır. Haftada 1-2 kilo verilmesi hem sağlık açısından uygun bulunmakta hem de yavaş bir şekilde verilen kiloların geri alınma riski düşmektedir. Şok diyetler aynı isimleri gibi vücudu şoka sokmakta ve geri döndürülemez kalıcı hasarların oluşmasına neden olmaktadır. Sağlıklı ve dengeli beslenen her insan düzenli olarak egzersiz yaptığı takdirde ideal kilo olarak hesaplanan kilosuna kavuşacaktır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »