SON YAYINLAR
latest

Diyet Programında Vazgecemediklerimiz

Kilo almakta şikayetçi olan halkımız nedense aşırı yağlılardan ve hamur işlerinden vazgeçemezler. Bunlardan vazgeçemeyenler dolaplarındaki birçok kıyafetlerinden vazgeçmek zorunda kalırlar.
Hem hamur işlerinden hem de kıyafetlerinden vazgeçmek istemeyen kişiler diyetisyenlere başvururlar. Diyetisyenler sağlıklı diyet listeleri oluştururlar. Diyet programı vererek kişinin zayıflamasına yardımcı olurlar. Diyet listesi kurallarına uyulmaması durumunda bir işe yaramaz. Ne eksik ne de fazla uygulanması gerekir. Olumlu sonuçlar almak için gerekenleri yapmak, bazı şeylerden, yemeklerden vazgeçmek gerekir.

Vazgeçilemeyen yemeklerden günlük, bir önceki güne oranla daha az tüketilerek azaltılmalıdır. Böylelikle kişinin zorlanması durumu ortadan kaldırılır. Diyetin pes ettirilmeden yapılması, daha gerçekçi sonuçlara neden olur. Bünyeye göre yapılan diyetler daha sağlıklıdır. Yenilen yemeklerin sebze ağırlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Çok fazla yemek yiyerek değil de çiğnediğiniz yiyeceklerden kalori alınmaya çalışılmalıdır.

Meyve suyu yerine taze sıkılmış meyvelerin sularını içmek de fayda vardır. Yenilen yemeklerin oranlarıyla birlikte yiyecek günlüğü tutulması kişinin yediklerini görmesine ve neleri ne kadar yiyebileceğini bilmesinde kolaylık sağlar. Tam yağlı süt içmekten uzak durulmalıdır. Alkol kullanan kişilerin yavaş yavaş bırakmaları ya da azaltmaları önerilir. Sabah, öğle, akşam ve ara öğünleri atlamadan yenilmesine özen gösterilmelidir.Vazgeçemediğimiz lezzetler, kıyafetlerimizden ve toplu ortamlara kilolu olunduğu için utanılması sebebiyle girilmemesine yol açtığı için vazgeçmemize sebep olur.Güzel vücut için ve sağlıklı yaşamak için gereken besinlerden vazgeçmek lazımdır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »