SON YAYINLAR
latest

Diyet Programı İçin Altın Kurallar

Sağlıklı ve zinde bedenlerin ortaya çıkmasını kolaylaştırmak için uygulanan programlara diyet adı verilmektedir. Herkesin diyet yapması doğru değildir. Bir rahatsızlığı olanların, kilo vermesi gerekenlerin, yağ oranında fazlalık olan kişilerin diyet yapması uygundur. Örneğin; bazı hastaların kiloları yüzünden ameliyatlara giremedikleri bilinmektedir. Bu gibi durumlarda doktorlar hastalarına diyet programı adı altında bazı listeler verirler. Hasta bunlara harfi harfine uyduğu taktirde fazla kilolarından kurtulmaya başlamaktadır. Hem kilo verilmesini hem de sağlıklı ve zinde bir görünüme kavuşulmasını sağlayan bu programlar kişilerin özelliklerine göre düzenlenmektedir.

Bu özellikler içinde boy, kilo, yaş, yaşamış olduğu rahatsızlıklar gibi birçok kavram yer almaktadır. Diyet listesi dediğimiz programlar için kan tahlillerine bile ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da aslında bu işin ne kadar önemli olduğunu kanıtlamaktadır. Yani televizyonda ya da gazete görülen her diyet listesinin uygulanması doğru değildir. Kimi bireyin karbonhidratı azaltması gerekirken kimisinin ise şekerli besinleri azaltması gerekmektedir.

Tüm bunlar kişinin sağlık durumuna göre belirlenmektedir. Bu sebeple doktora gidilmesi şarttır. Doktorun önerdiği ve hazırladığı diyet listeleri detaylı olarak uygulanmalıdır. Gerek fiziki gerek ruhsal sağlık için düzenli beslenmek ve doğru diyeti yapmak çok önemlidir. Sizler de kilo probleminizden kurtulmak için doktora gitmelisiniz. Rastgele diyet listelerini uygulamamalısınız. Bu sizlere zarar verecektir. Sizi halsiz bırakacak ve kas kaybetmenize yok açacaktır. Kendinizi önemsiyorsanız doğru kararlar almalısınız. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »