SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran En İyi Yiyecekler

Zayıflamak gibi kilo alamakta büyük ve önemli sorunların başında geliyor. Saglıklı besleniyorum ama kilo alamıyorum mu diyorsunuz ? Ya da denemediginiz program kalmadı fakat yıne kilo alamadınız mı ? Öyleyse sizler için hazırlamış oldugumuz kilo aldıran yiyecekler çok işinize yarayacak. Kilo aldıran yiyecekler ile kısa zamanda fit ve son derece saglıklı vücuda sahip olmak artık çok kolay.

Fıstık ezmesi:
 içerisinde bulundurdugu saglıklı yaglar ve yüksek protein degeri sayesinde kilo almak için tüketilmesi gereken son derece faydalı bir besin maddesidir. Gün içerisinde tüketilen 1 yemek kaşıgı fıstık ezmesinde 100 kalori degerinde enerji bulunmaktadır. Aynı zamanda vücudun gelişimini saglıklı bir şekilde sürdürebilmesi için gerekli olan magnezyum, E ve B3 gibi vitaminleri içerisinde bulundurur.

Kurutulmuş meyveler: Yüksek kalori miktarına sahip olması ile bilinen kurutulmuş meyveler,digerlerine oranla kilo almak için son derece faydalıdır. Özellikle kuru kayısı,kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler extra dan 200 kalori almanızı saglar. Ayrıca, kurutulmuş erik,yaban mersini,ahududu,bögürtlen gibi meyvelerde kalori bakımından yüksek degere sahip oluşları unutulmamalıdır.


Kuruyemişler: Özellikle diyetisyenler tarafından önerilen kuruyemişler, yüksek kaloridegerleri açısından kilo almak için tüketilmesi gereken en önemli besin maddeleridir. Bunların başında fıstık,badem,fındık kalori açısından başı çekselerde, kabak çekirdegi,kestane de tüketilmelidir.

100 gram badem içerisinde bulunan kalori miktarı yaklaşık 600 dür. Aynı zamanda fıstık ve fındık açısındanda geçerlidir bu degerler. Vücut için gerekli olan omega 3 vitamıni ile içerisinde bulundurdugu yaglar sayesinde kilo almak ve saglıklı beslenme konusunda en önemli enstrumanlardır.

Yaglar: Başta zeytinyagı olmak üzere, soya,ayçiçek ve fındık gibi yagların tüketilmesi, kilo almak için en ideal olanlarıdır. Gün içerisinde tüketilen 1 çorba kaşıgı zeytinyagı, 1 ayda 1 kilo almanızı saglamaktadır. Yüksek miktarda kalori degerine sahip olmaları ile bilinen bu yaglar ile hem saglık açısından hemde kilo alma yönünden yarar saglayabilirsiniz.

Hamur işleri: Özellikle karbonhidrat ve kalori bakımından zengin degere sahip olan, makarna,pizza,ekmek, börek gibi besin türleri ile kilo almak son derece kolay. 1 adet simit'te bulunan kalori miktarı yaklaşık 250 dir. Aynı şekilde 100 gram pugaça da 200 kalori, bir adet açmada ise 300 kalori bulunmaktadır.

Yukarıda açıkladıgımız kolari yönünden zengin besinler ile kilo alma yöntemlerinizde degişiklige giderek, kısa zaman içerisinde hızlı ve saglıklı kilo almak elinizde
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »