SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran 10 Tavsiye

Sağlıklı bir şekilde kilo almak için yapılması gereken kaliteli beslenmedir. Kaliteli beslenme sayesinde sağlığınızı riske atmadan ve kilo aldırıcı haplar kullanmadan, hızlı kilo almanız mümkün olacaktır.

Kilo almak amacıyla yağlı ve zararlı besinler yenmemeli, kendinize hazırladığınız programa göre beslenme yöntemi oluşturmalısınız. Hızlı zayıflamak kadar 
hızlı kilo almak da vücudunuzu olumsuz yönde etkileyecektir. Karbonhidrat ağırlıklı olarak beslenebilirsiniz. Ancak bu doğru bir beslenme şekli değildir. Karbonhidratla beslenmeyi egzersizlerden sonra tercih etmelisiniz. Bu şekilde eksilen karbonhidratları vücudunuza tekrar alabilirsiniz. Her öğünde karbonhidrat beslenmesi yardımcınız olmayacaktır. 

Kilo Aldıran 10 Tavsiye

1) Kilo almak için hazırladığınız beslenme şeklini gün içerisinde 4 öğün şeklinde hazırlayınız.

2) Sağlıklı yağlar ve proteinler seçerek beslenmeye önem vermelisiniz. Karbonhidrata ağırlık vermemelisiniz. Zeytinyağı ve organik tereyağını yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Protein ağırlıklı beslenirken balık, kırmızı et, peynir, yumurta ve kaşar peynir seçebilirsiniz.

3) Vücudunuzu geliştirmek ve dengeli bir şekilde kilo almak amacıyla egzersizler yapmalısınız. Gerekli gördüğünüzde profesyonel destek almalısınız.

4) Kilo alamama konusunda sağlıksal sorununuz olup olmadığını doktora giderek öğrenmelisiniz. Bağırsak paraziti, kurdu gibi vücutta yaşayabilen canlılar vücudunuzda olduğunda kilo almanız mümkün olmayacaktır. Doktor kontrolünde bu tür canlıları vücudunuzdan arındırarak kilo alma yöntemlerine başvurabilirsiniz.

5) Sigara içen kişilerin kilo alması zor olacaktır. Sigara içerken insanlar ek kalori harcarlar. Sigara yüzünden vücutta zararlı toksinler meydana gelir ve hücreler kendini yenileyemez. Bu da kilo almada zorluk çekmenize neden olacaktır.

6) Gece yemek yiyerek kilo almak isteyen kişiler karbonhidrat ağırlık gıdalar tercih etmemeli, onun yerine proteinli gıdaları seçmelidirler. Peynir, badem gibi proteinler tüketerek fazla yağ vücudunuza depolamamalısınız. Sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacak proteinler tavuk, et, süt, yumurta, kuru baklagiller ve balıktır.

7) Kilo almak için çaba sarf eden kişiler kola, çay, alkol ve kahve tüketmemelidirler.

8) Kilo alırken yenilen besinlere dikkat edilmelidir. Sağlıksız olan yağlar tüketilerek vücudunuzun dengesiz kilo almasını önlemek için cips, fazlasıyla çikolata, patates kızartması yememelisiniz. Bu besinler sağlıksız yağ içermektedirler. Sağlıksız yağlar tokluk yaratacak ve acıkmanıza da engel olacaktır.

9) Sağlıklı karbonhidrat besinleriyle beraber proteine ağırlık vermelisiniz. Yulaf ezmesi, kuru meyveler, süt, bulgur, kuru yemişler tercih edebilirsiniz.

10) Kilo alma konusunda en önemli olan psikolojik durumunuzdur. Kilo alamayacağınızı düşünmemelisiniz. Uyguladığınız programlar ve tükettiğiniz besinler sonrasında kilo almaya başladığınızı hissetmelisiniz. Yaptığınız egzersizlerle vücudunuzu sağlıklı bir şekilde geliştirirken, kendinize kilo almaya başladığınızı hatırlatarak, beyne sinyaller göndermelisiniz. Psikoloji kilo alma ve kilo vermede önemli bir etkendir.

Kilo Aldıran En İyi Yiyecekler

Zayıf olan kişiler için en iyi kilo alma yöntemi sağlıklı ve kilo aldırıcı yiyecekler tüketmelidir. Kırmızı et, ton balığı, patates, fıstık, süt, ceviz, badem, tereyağı, balık, kuru meyveler, şeker pancarı, havuç, bezelye tüketilerek hızlı kilo almak mümkün olacaktır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »