SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran Diyet Programı İle Hacim Kazanın

Zayıflamak isteyen kişilerin sayısı kadar kilo almak isteyen kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Pek çok kişi normal vücut ölçülerinde olabilmek için kilo almalarını sağlayacak diyetlere başvurmaktadırlar. Kilo almak için kişilerin yapması gereken en önemli şey metabolizma hızlarını öğrenmeleri ve buna göre fazla kalori almalarıdır. Kilo almada sorun yaşayan kişilere önerilecek bilgilerle hızlı kilo alma mümkün hale gelecektir.

Kilo Alma Diyeti İçin Püf Noktalar

1) Diyete başlamadan önceki bir hafta süresince sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra öğle yemeğine kadar geçen sürede yarım bardak suyla beraber 3 ya da 4 adet karanfil çiğnenmeden yutulmalıdır. Bir hafta sona erdikten sonra kilo alma diyetine başlayabilirsiniz.

2) Protein almak amacıyla balık, et ve tavuk tüketilirken, ızgarada pişirilmiş domates tüketilmelidir.

3) Ekmek ihtiyacını karşılarken beyaz ekmek tüketilmelidir. Aynı zamanda kuruyemişler arasında kalori miktarı ve besin değeri yüksek olan Antep fıstığından günde 10-15 tane tüketilmelidir.

4) Taze beyaz üzüm ve muz kilo almak isteyen kişilerin tüketecekleri meyveler arasında bulunmaktadır.

5) Diyet boyunca öğle yemeklerinde 1 tane haşlanmış patates tüketilmeye özen gösterilmelidir.

6) Kilo almak isteyen kişiler salata tüketimi yaparken tatlı sivri ya da dolmalık biberi salatalarından eksik etmemelidirler.

7) Akşam yemeği tüketildikten sonra bir fincan melisa çayı içilerek kilo almanızı durduran zararlı toksinler vücudunuzdan atılması sağlanmalıdır.

8) Meyve tüketimi yaparken yarım kase yoğurt içerisine meyveler doğranarak tüketildiğinde kilo almak daha kolay hale gelecektir.

9) Tatlı tüketiminde bol tarçın tercih edilmelidir.

10) İştahınızı kesecek davranışlardan kaçınmalısınız. Tek başına yenilen yemekler kısa sürede tabağın tamamı bitirilmeden kalkmalara neden olmaktadır. Bu nedenle yemek yerken yalnız olmamaya özen göstermelisiniz.

11) Düzenli olarak 20 dakikalık yapılan yürüyüşler sağlıklı bir şekilde kilo almanızı sağlayacaktır. Dengeli kilo alarak, vücudunuzun her bölgesinde orantılı kilo almak isteyen kişiler diyetleri boyunca aynı saatlerde olacak şekilde yürüyüş yapmalıdırlar.

Kilo aldıran diyet programınızı yukarıda sayılan maddelere göre ayarlamanız sayesinde kilo almaya başladığınızı fark edeceksiniz. Beslenmede yapılan bazı değişiklikler sayesinde en iyi kilo alma yöntemini uygulamış olacaksınız. Harcadığınızdan fazla kalori almanız gerektiğinden dolayı yediğiniz besinlerin sağlıklı ama kalori miktarı fazla olmasına özen göstermelisiniz. Meyveleri kalorisi yüksek olanları seçerken, yoğurt ile destekleyerek kalori miktarlarını arttırabilirsiniz. 
Çay tüketimini seven biriyseniz gün içerisinde 2 bardağı geçmeyecek kadar çay tüketmelisiniz. 

Kahve ise yalnızca 1 bardak olabilir. Kilo yakıcı olan karnabahar, lahana, ıspanak, nohut gibi besinleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. Bu besinler tüketildiğinde kilo yakıcı özelliğe sahiptir ve kalori miktarı düşük besinlerdir. Bu yöntemler sayesinde kendinize uygun bir diyet programı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız programa uymaya başlamadan önce 1 hafta boyunca uygulamanız gereken karanfil ve su uygulamasını yapmanız kilo alma yöntemlerinde önemli olacaktır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »