SON YAYINLAR
latest

1900 Kalorili Diyet Programı Zayıflatıyor


Diyet listeleri arasında en etkili olanları, kalıcı ve sağlıklı kilo vermeye yönelik olanlarıdır. Bu da ancak kararlılıkla olur. Öncelikle kilo vermeye başlamadan önce, kendinize bir amaç belirlemelisiniz. Örneğin bir haftada 2 kilo vermek, ayda 5 kilo vermek gibi. Haftalık 1-2 kilo vermeyi amaçlayanlar için sizlere 1900 kalorili diyet programı listesini açıklayacağız. Bu diyet programının etkisini sadece 2 günde görebileceksiniz. Fakat diyet listesini uygularken, günlük uyku düzeni oluşturmalı, spor yapma alışkanlığı edinmeli ve vücut için zararlı gıdalardan uzak durmalısınız.


Hazır yiyecekler, gazlı ve şekerli içecekler, sigara, alkol gibi metabolizma hızını yavaşlatan, zararlı kimyasallar içeren yiyecekler ve içeceklerden temelli uzaklaşmalısınız. Hangi tür diyet programını uygularsanız uygulayın, spor salonuna gitmeseniz dahi, evinizde bölgesel yağlanmanın önüne geçebilecek, metabolizmayı hızlandıracak, vücut sistemlerinin daha düzenli çalışmasını sağlayabilecek egzersizler yapmalısınız. Örneğin, mekik çekerek karın, bel ve bel çevresindeki yağlanmanın önüne geçebilir, ayaklar üzerinde sağa ve sola 90 derecelik dönüşler yaparak ayaklar da dahil olmak üzere, bel, kalça ve bacakların çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede estetik bir görünüme sahip olabilir, vücudun daha sıkı görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Etkisi kanıtlanmış 1900 kalorili hızlı kilo verdiren diyet listesi öğünlerini açıklayalım.

Bu diyet programında amaç 1 haftada en az 1-1.5 kilo kadar zayıflamak ve 1 günde 1900 kalori alarak, fazlasını spor yaparak ve egzersiz yaparak yakmak. Hazırlamış olduğumuz bu diyet listesi ortalama %55 karbonhidrat, %15 protein, %30 oranında yağ ve diğer besin değerleri içermektedir.

Kahvaltı:
Sınırsız şekersiz çay veya maksimum 2 bardak şekersiz kahve, 2 adet yağsız peynir, 1 dilim kepekli ekmek, yarımşar domates ve salatalık.

Öğleden Önce:
5 adet diyet bisküvi, yarım tabak meyve, 2 adet ceviz içi.


Öğle Öğünü:
60 gram ızgara et veya 100 gram kadar haşlanmış tavuk, 2 dilim kepek ekmeği, bir porsiyon taze salatalık, 1 bardak tuzsuz ayran veya yarım kase kadar yoğurt.

İkindi:
3 adet grisini veya 2 adet kuru kayısı, 1 adet yağsız peynir (20-25 gram)

Akşam Öğünü:
Bir tabak yağsız ve tuzsuz sebze yemeği, 2 dilim kepek ekmeği veya 1 dilim tam buğday ekmeği. 1 bardak sıkma meyve suyu.

Ara Öğün:
Bu öğünü yemeden de geçiştirebilirsiniz. Fakat açlık hissiniz normalden fazla ise, bir porsiyon meyve tabağı veya 1 bardak ılık ballı süt içebilirsiniz.

Hazırladığımız bu diyet listesi 1900 kaloriden oluşmaktadır. Etkili diyet listesi arayanlar için oldukça ideal olan ve 2 günde etkisini görebileceğiniz, açlık hissini ortadan kaldıracak diyet listesi uygulanırken, günlük en az 30 dakika kadar spor yapmayı ihmal etmeyiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »