SON YAYINLAR
latest

Protein Tozu İle Kas ve Kütle Kazanma Nasıl Olur

Sağlıklı yaşamak ve kaliteli yaşam standartlarına sahip olmak isteyen kişiler düzenli olarak spor yapmakta ve tükettikleri besinlere dikkat etmektedirler. Alete dayalı ya da aletsiz olarak yapılan fitness antrenmanları sayesinde kas grupları çalıştırılmakta ve kişinin amacına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Fitness hareketleri nin yararları arasında görünümün daha iyi olması, oksijenin vücutta doğru kullanımını sağlaması, metabolizması hızlandırması, kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltması, zinde kalarak kendini iyi hissetmeyi sağlaması sayılabilir. Fitness hareketlerini uygularken uzman yardımı almalısınız. Aletsiz olarak başladığınız antrenmanlar sonrasında amacınıza yönelik aletli çalışmalara başlayarak, uzman aracılığıyla çalışma programınız hazırlanmalıdır. Egzersiz için uygun kıyafet giymiş olmanız rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Düzenli olarak egzersiz hareketlerini hayatınıza aldığınızda formda kalacak, sağlıklı bir şekilde yaşamınıza devam edeceksiniz.

Kişi vücut için gerekli olan proteini hayvansal ve bitkisel kaynaklı yiyeceklerden almaktadır. Her besinden alınan protein miktarı farklıdır. Fitness programlarında da uzmanların tüketilmesini önerdikleri yumurta, et, süt gibi hayvansal kaynaklı olan besinler en iyi sindirilebilen proteinlerdir. Kuru baklagillerde protein bakımından zengin besinlerdir. Tavuk yumurtası ise vücudun kullanabildiği en yararlı proteindir. Vücutta proteine dönüşme oranı yüzde 98’dir. Bu nedenle uzmanlar beslenme seçenekleri konusunda protein ihtiyacını karşılayabilmek için yumurta tüketimine önem vermektedirler. Diğer proteinler yüzde 75 ile 80 arasında vücuda protein vermektedir. Bitkisel kaynaklı proteinler ise sindirimi zor olan ve vücuda yüzde 40 oranında protein veren besinlerdir.

Vücut için gerekli olan proteini besinlerden almak önemlidir. Besinlerden alınan protein miktarı yeterli olmadığında, özellikle sporcular kaliteli protein tozları na başvurmaktadırlar. Protein tozu kaliteli ve Sağlık Bakanlığı onaylı olarak satıldığında vücut için yararları olan bir tozdur. Ancak vücuda alınacak proteinin de fazlası olduğu için tüketilirken vücudun ihtiyacından fazlasını alınmamalıdır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »