SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran Saglıklı Yöntemler

Saglıklı yöntemler ile hızlı kilo almak oldukça zordur. Kilo almak için,zaman, sabır ve kalori bakımından zengin gıdalar ile vücut için en saglıklı beslenme sistemini uygulamak gereklidir. Kilo almak için yıllardır uyguladıgınız yanlış ve saglıksız beslenme programlarına artık son verin. Sizler için kilo alma yöntemlerini araştırdık ve saglıklı oldugu kadar hızlı kilo alabilmeniz açısından geniş bir kilo alma programı hazırladık.


1) Sabah kahvaltılarından önce, bir bardak süt, 1 yemek kaşıgı bal, 1 adet yumurta sarısını mikser yardımı ile karıştırıp tüketin. Kahvaltılardan önce alınan bu bol kalorili ve protein degeri açısından zengin olan karışım, size güne baslarken extra olarak 250-300 kalori kazandıracaktır. Bu karışımdan sonra rutin kahvaltınıza geçerek, tam yaglı beyaz peynir yada kaşar, fıstık ezmesi, yumurta, reçel gibi kalori degeri yüksek besinler tüketerek kahvaltınızı tamamlayın. 2-3 adet ceviz ile takviye yapmayı asla unutmayın. Güne başlarken yapılan saglam bir kahvaltı en iyi kilo alma yöntemleri arasındadır.

2) Gün içinde 3 ögün olan yemek zamanlarınıza extra olarak 2 aperatif ögün eklemeyi unutmayın. Ögün aralarından sonra aperatif olarak vücuda takviye kalori alınması için kuruyemiş grubundan olan, özellikle kalori bakımından zengin badem, antep fıstıgı,fındık tüketmeye dikkat edin. Birkaç adet haşlanmış patates sizi gün boyu zinde tutmaya yardımcı olacaktır. Bunun yanında aperatif beslenme olarak 100 gram somon balıgı, zengin yag içerigi açısından vücuda gerekli vitaminleri verdigi gibi kalori ve protein açısından doyurucu olacaktır.

3) Yemek öncesi alınan sıvılar, özellikle su tüketimi oldukça yanlıştır. Yemeklerden önce alınan sıvılar mide'de şişlik oluşturdugunan dolayı açlık ihtiyacınız ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda yemek sırasında su tüketmemek alınan besinlerin mide'de extra yer kaplamasının önüne geçecektir.

4) Yemek sonrası kalori degeri bakımından zengin olan tatlıları tüketmeyi ihmal etmeyin. Özellikle baklava, cevizli tel kadayıf, sütlaç gibi besinler, günlük kalori ihtiyacınızın fazlasını size sundugu için kilo alma yöntemleri açısından vaz geçilmezdir.

5) Tüm ögünlerde mutlaka kalori degeri bakımından zengin besinler tüketmeye dikkat edin. Kalori cetveli gibi görsellerden yararlanarak, hangi gıdaların kalori bakımdan zengin oldugunu listeleyin ve beslenmenizi buna göre planlayın.

6) Beslenme alışkanlıklarınızı pilav,makarna,et ürünleri, kümes havyanları ve karbonhidrat bakımından zengin gıdalar ile degiştirin. Ara ara bol yaglı yiyecekler tüketmeninde vücuda yarar saglayacagını unutmayın. Özellikle terayagı ve zeytinyagı tüketimine agırlık vermeniz kilo alma yöntemleri arasında vaz geçilmez olanıdır.

7) Özellikle yaz aylarında serinlemek için su tüketimi yerine, şeker oranı ve kalori degeri bakımından zengin meyve sularını tercih edin. Bir bardak taze sıkılmış portakal suyu günlük kalori ihtiyacınızı size sunacaktır.

8) Özellikle sigara ve alkol gibi vücuda son derece zararlı aynı zamanda kilo almayı etkileyerek iştah kapatan alışkanlıklarınıza son verin. Sigara tüketen bireylerin iştah problemleri çektikleri artık bilim adamları tarafından kanıtlanmış durumda. Sigarayı bırakamıyorsanız bile azaltmayı deneyerek iştah probleminize son verebilirsiniz.

9) Ögünlerinizi tüketirken hızlı yemek yemeye çalışın. Mide açlık hissi çekmez, açlık hissi çeken beyindir. Beynimiz doydugunu bir müddet sonra farkederek mide'ye sinyal gönderir ve iştahın kapanmasını saglar. Hızlı yemek tüketimi, beynin mide'ye göndericegi sinyalin önüne geçer, dogal olarak siz yemeklerinizi bitirmiş oldugunuz için beynin göndericegi sinyalin artık bir önemi yoktur. Kilo almak için hızlı besin tüketimi, kilo alma yöntemleri arasında uygulanan en iyi seçenekler arasındadır.

10) Bir müddet sonra alınan kiloların özellikle göbek bölgesinden sarkma yapmaması için, günün belirli saattlerinde düşük tempolu spor yapmayı ihmal etmeyin. Unutmayın alınan kiloların kasa dönüşmesi spor ile mümkün olmaktadır. Spor dışında gün içierisinde fazla kalori harcamamaya dikkat edin. Özellike gereksiz yürüyüşlerden kaçının.

11) İştah açıcı baharatlar tüketerek yemeklerden zevk almaya çalışın. Kimyon, pul, biber, nane, kekik ve et yemeklerinde kullanılan köri sosu gibi seçenekler vitamin ve mineral yönünden zengin oldukları gibi iştah açıcı özellikleri sayesinde en iyi kilo aldırıcılardır.

Kilo almak için yukarıda hazırlanmış olan programa baglı kalınması durumunda, yaklaşık 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde 2 kilo almak garanti. En iyi kilo alma yöntemleri arasında gelen beslenme, kilo almanın yanında saglıklı yaşam içinde vaz geçilmezdir. Kilo almak için stresten uzak durmak ve kendinizi kilo almaya motive etmek başlıca kuralınız olmalıdır
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »