SON YAYINLAR
latest

Yulaflı Diyet Kurabiye İle Tok Kalın

Kurabiyeler içerdiği süt, yağ ve un oranı nedeniyle fazla kalorili ve lezzetli yiyecekler arasında bulunmaktadır. Misafirlerinize ikram etmek ve evinizde çaylarla beraber tüketmek amacıyla hazırladığınız kurabiyelerin kalori miktarı nedeniyle diyette olan kişiler bu tür yiyecekleri yiyemeyeceklerdir. Hoş görünümleri ve lezzetli tatlılar arasında bulunan kurabiyeyi diyetisyenler,hızlı kilo vermek isteyen kişiler için yenilebilir kalori miktarında hazırlayarak, herkesin tüketebileceği bir besin haline gelmesini sağlamışlardır.


Malzemeler

2 tane yumurta
1,5 kase yulaf
Kuru üzüm
Kuru kayısı
Kuru erik
1 paket vanilya
1 çay bardağı kadar light yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 ya da 2 çay bardağı kepekli un

Yulaflı Diyet Kurabiye Hazırlanışı

1) Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır,
2) Meyveler ve diğer yemişler küçük parlara ayrılır ve karışıma eklenir,
3) Vanilya ve kabartma tozu da eklenerek hamur yoğrulur,
4) İsteğe göre şekillendirerek, yağlı kağıt üzerine kurabiyeler yerleştirilir,
5) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirilir.


Kuru meyvelerle tatlandırılan ve yulafla lezzetli bir hale getirilen kurabiye, içeriğindeki yağ ve şeker oranının az olması sayesinde yüksek kalori almanızın önüne geçmektedir. Kalori miktarı yüksek olan kurabiyeler yerine canınız tatlı istediğinde yulaflı diyet kurabiye ile tok kalın ve kısa sürede zayıflayın. Kurabiyeler tok tutan besinlerdir. Gün içerisinde tükettiğiniz bitki çayları ile tüketebilirsiniz. Diyet programında ara öğünleri olan kişiler kuru kayısı, kuru erik gibi meyveleri tek başına tüketmek yerine, yulaflı diyet kurabiye yapabilir, ara öğünlerini daha lezzetli bir yiyecekle süsleyebilirler. Misafirlerinize de diyet kurabiyenizden ikram edebilirsiniz. 

Şeker oranı düşük olmasına rağmen lezzeti yerinde olacaktır. Siz bitkisel çayınızla kurabiyenizi yerken, misafirinize demlediğiniz çayın yanında diyet kurabiye ikram ederek misafiriniz için ekstra bir hazırlık yapmanıza gerek kalmayacaktır. Standart kurabiyelerde fazla kalori oluşmasına neden olan durumlar azaltılarak hazırlanması dışında tadından hiçbir şey kaybetmeyen yulaflı diyet kurabiye tok kalmanızı sağlayacaktır. İçeriğindeki yulaf tok tutma konusunda en etkili besin olacaktır. Hamur işlerinin diyette yeri olmamasına rağmen yulaflı diyet kurabiye fazla kalori içermemektedir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »