SON YAYINLAR
latest

Zayıflatan Mantarlı Diyet Tavuk Sote

Günümüzde diyet yöntemiyle adından bir hayli bahsettiren dukan diyetinde olduğu gibi zayıflatan mantarlı diyet tavuk sote, protein ağırlıklı bir diyet yemeğidir. Tavuk kalori miktarı az olan, kolay hazmedilen, protein içeren bir besin kaynağıdır.

Tavuğun uygun fiyatlarda olmasıyla da herkes evinde mantarlı diyet tavuk soteyi rahatlıkla yapabilir, diyet yemeklerinin arasına ekleyebilir. Lezzetiyle de diyet yemeği olduğunu düşünmeyeceğiniz, severek yiyeceğiniz diyet yemekleri arasında zayıflatan mantarlı diyet tavuk sote ye yer vereceksiniz. Çabuk pişmesi, az kaloriye sahip olması sayesinde hazırlayanları memnun edecek bir tariftir.

Malzemeler

8 ile 10 adet arasında mantar
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 adet sivri biber ve kırmızı biber
2 parça tavuk göğsü
Tuz ve baharatlar

Zayıflatan Mantarlı Diyet Tavuk Sote Hazırlanışı

1) Zeytinyağının tamamı tavaya ya da tencereye eklenir,
2) Soyulan soğanlar ince olarak doğranarak zeytinyağına eklenir ve kavrulur,
3) İsteğe bağlı olan sarımsaklar rendelenir, doğranmış olan biberlerle beraber kavrulmaya devam eden soğanların üzerine eklenir,
4) Sote için kesilen tavuklar tavaya alınır ve 5 dakika kavrulur,
5) İnce dilimlenen mantarlar tavuğun üzerine eklenir,
6) İsteğe bağlı olarak karabiber, pul biber, kekik ile tuz eklenir,
7) Baharatları eklenen diyet yemeği 5 dakika daha pişirilir.


Hazırlığı tamamlanan zayıflatan mantarlı diyet tavuk sote, oldukça lezzetli ve kalori miktarı az olan bir yemek olacaktır. Tek porsiyonundan 170 kalori alacağınız diyet yemeği sayesinde vücudunuza fazla yağ girmeden hızlı kilo vermeniz mümkün olacaktır. Alınan kalori miktarı yemeğin tüketilmesinden sonra kısa sürede yakılabilecek orandadır. Bu sayede vücudunuza fazla kalori almamış, aldığınız kalori miktarını da eritmiş olacaksınız. 

Zayıflama yöntemleri arasında yer verebileceğiniz diyet yemeği zayıflatan mantarlı diyet tavuk sote, akşam yemek öğününde tüketilebilir. Ailenizle beraber yemek sofranızda tüketebileceğiniz, harika tada sahip olan mantarlı diyet tavuk sote, çocuklarınızın da sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayacaktır. Yağ oranı azaltılmış olan sote yemeği sayesinde siz diyetteyken de aileniz lezzetli yemekler yemeye devam edeceklerdir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »