SON YAYINLAR
latest

Yag Yaktıran Taze Fasulye Çorbası

Taze fasulye yemek olarak da lezzetli olan ve sofraların sevilen bir tadıdır. Sevilerek tüketilen taze fasulyenin çorbası da oldukça lezzetli olacaktır. Taze fasulyenin kalori miktarının düşük olması, bir tane taze fasulyede yaklaşık olarak 3 kalori olması, diyet yemeklerinin başında gelmesini sağlamaktadır.


Lifli bir besin olmasının yanı sıra B12, B1, B6 ve C vitamini bulundurması zinde kalmayı sağlayacak, enerji verecektir. Yağ yakmak isteyen kişiler, kalorisi yüksek besinler tüketmekten kaçınan kişilerdir. Taze fasulye çorbası tüketerek düşük kalorili ve lif içeren çorba sayesinde hem doygunluk hissi yaşamak hem de kilo almamak mümkündür. Diyet yapan kişiler kadar yapmayan kişilerin de yemeklerden önce çorba tüketmesi önemlidir. Midenizi rahatlatırken kalorisiz diyet çorbası içerek kilo almadan beslenmek için yağ yaktıran taze fasulye çorbası zayıflamak isteyen herkesin tüketeceği bir çorbadır.

Malzemeler

12 ile 15 adet kadar taze fasulye
2 tane orta boyutlarda domates
1 tane soğan
1 tane patates
1 çay bardağı kadar ince bulgur
1 su bardağı oranında mercimek
1 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz ve kuru nane


Yağ Yaktıran Taze Fasulye Çorbası Hazırlanışı

1) Soğanlar soyulur ve küçük parçalar halinde doğranır, zeytinyağı tencereye eklenir ve soğanlar yağda kavrulur,
2) Soğanlar kavrulduktan sonra soyulmuş ve küçük parçalar şeklinde doğranmış domatesler eklenir, tercihe göre tuz atılır ya da atılmayabilir,
3) Patatesler küp halinde kesilerek kavrulan soğan ve domateslerin üzerine taze fasulyelerle beraber eklenir,
4) Mercimekler akşamdan ıslanır, ince bulgurla beraber mercimek tencereye eklenir,
5) Yeteri kadar su eklenir ve çorbanın kaynaması beklenir
6) Kaynayan çorba 20 dakika pişirilir, sebzeler yumuşadıktan sonra ocak kapatılarak kuru nane eşliğinde servis edilir.

Yağ Yaktıran Taze Fasulye Çorbası Hakkında Püf Nokta

Kalori miktarı oldukça düşük olan diyet taze fasulye çorbası pişirilmesi sırasında, soğanları kavurmak için kullanılan yağ, hızlı kilo vermek isteyen kişiler tarafından kullanılmak istenmeyebilir. Bu durumda kişiler soğanların kavrulması sağlayabilmek için tencereye su ekleyebilirler. Yağ görevini görecek olan su ile soğanlar yumuşatılır. Bu sayede taze fasulye çorbasını yağ kullanmadan yapmanız mümkündür. Bu yöntemi soğanları kavurmanız gereken bütün çorba tariflerinde kullanabilirsiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »