SON YAYINLAR
latest

Hızlı Zayıflatan 2 Günlük Şok Diyet Programı

Her kadın, kısa süreler içerisinde hızlı ve etkili bir şekilde fazlalıklarından kurtulma ister. Ancak normal diyet programları maalesef kısa sürede etki göstermez, etkisi olsa dahi kalıcılığı olmaz. Yani özetlemek gerekirse iyi bir diyet programı uygulamak için sabırlı ve azimli olmak gerekir. Ortalama etkili bir diyet programı için 1 aylık süreci kusursuz bir biçimde tamamlamak gerekir. Fakat önünüzde 2 gün var ve fazlalıklarınızdan mümkün mertebe kurtulmak istiyorsunuz. Uzman diyetisyenlerin yalnızca 2 günlük uygulanması gereken diyet programını uygulayabilirsiniz. Bu diyet programını 2 günden fazla uygulamanız sağlığınız açısından bir tehdit oluşturabilir. Diyeti tanımlamak gerekirse 2 günlük şok diyet programı diye nitelendirebiliriz.

Şok diyet programlarının diğer diyet listelerinden en önemli farkı sabah, öğle ve akşamları aynı menüye tabi olmaktır. 2 güne yayılan diyet listemizde, menülerdeki yemeklerin aynı besin kaynaklarını içermesi son derece önemlidir. 2 gün boyunca menü aktif olarak uygulanmalı ve diyet uygulaması aşamasında birkaç altın kurala riayet edilmelidir. 

Bu kurallardan ilki sabah kalkıldığında ilk iş olarak 2 bardak ılık su içilmesidir. Bu uygulamanın amacı ise mideyi öğünden önce çalıştırmaya başlamak ve yemeğin sindirilmesine hazır hale getirmektir.

Ilık suyunuzu içtikten sonra 1 saat yemek yememeli, içecek tüketmemelisiniz. Ardından şekersiz çay eşliğinde yağsız peynir yiyebilirsiniz. Eğer mutfağınızda yağsız peynir yoksa size önerimiz, mevcut herhangi bir peynirinizi sıcak suda 15 dakika kadar bekletmenizdir. Bu işlem peynirin tuzu ve yağı çekmesini sağlamaktadır. 

Ek olarak domates ve salatalık ile bir salata hazırlayıp yiyebilirsiniz. 2 günlük şok diyet programı için ara öğünler son derece önemlidir. Ekmeklerin seçimi kepekli olarak yapılmalı ve meyveler tüketilirken dahi, az şekerli olanları tercih edilmelidir.

Ara öğünler belirlenirken, dahil edilmesi gereken besin yarım kase yoğurttur. Örneğin öğle yemeğinde yağsız yeşil salata ve kepek ekmeği ideal olacaktır. Ayrıca ek olarak sebze yemeği seçimi yapılabilir. Akşam yemeğinde ise bir kase çorba ve bir miktar yağsız salata yenilebilir. Yemeğin hemen ardından taze mevsim meyvesi yenmelidir. 2 günlük şok diyet programı uygulanırken, bahsettiğimiz diyet listesini harfiyen uygulamak zorunda değilsiniz. Size örnek olması açısından bu listeyi hazırladık, siz de uygun gördüğünüz ve aynı besin değerlerini taşıyan sebzeler tercih edebilirsiniz. Ancak riayet etmeniz gereken temel unsur sabah kalktığınızda 2 bardak ılık su içmeyi ihmal etmemenizdir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »