SON YAYINLAR
latest

Fitness Hareketleri İle İster Zayıflayın, İster Kas Yapın

Sağlıklı bir yaşam sürmeye kendini adamış kişilerin, en çok tercih ettiği sporlardan birisi fitness'tır. Ülkemizde son yıllarda önemli ölçüde gelişme gösteren, gerek eğitimcilerle gerekse sporcularla vücuda sağladığı önemli katkılar göz önünde bulundurulduğunda fitness'ın en ideal sporlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Fitness yapanların genel amacı kilo vermek veya vücudun daha estetik bir görünüme sahip olabilmesini sağlamaktır. Vücut geliştirme uzmanlarının ve profesyonel diyetisyenlerin önerdiği fitness, spor salonlarında eğitimcilerin desteği ile yapılabilir. Fakat spor salonuna gitme imkanı olmayanlar da evlerinde, belirli spor hareketlerini yapabilirler.

Fitness Hareketleri Nelerdir, Vücuda Ne Gibi Katkı Sağlar?
Evininizde herhangi bir spor aletine gerek kalmadan, vücudun bölgesel yağlanmasını önlemek, daha sıkı bir görünüme sahip olabilmek ve fazlalıklarınızdan kurtulmanız için bazı egzersizleri yapmalısınız. Bel ve çevresi, bacaklar, kollar, ayaklar ve kalça kısımlarını çalıştırabileceğiniz, sadece 30'ar saniyelik performanslar ile tüm vücut aksamlarının çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu hareketler, kısa sürede etki gösterecek ve motivasyonunuzu artıracaktır. Şimdi etkili fitness hareketleri nasıl yapılır detaylıca ögrenelim.

Kardio Isınma (Sağ Ayak ve Sol Ayak)
30 saniye süreyle ayakta, sırasıyla sağ ve sol ayakların üzerinde futbol topuna vurur gibi yaparak ayakları karın bölgesine kadar çekmek. Bu hareketi yaparken ters orantılı olarak sağ ve sol kolları da ileri-geri yapmalısınız. Bu sayede vücudun neredeyse tüm kasları çalışacaktır.

Yukarı Doğru Diz Bükme
30 saniye kadar bu hareketi yapmanız, bacak ve bel çevresi için son derece etkilidir. Ayakta sabit bir noktada durarak, sırasıyla sağ ve sol bacakları dizlerden kırarak bel kısmına kadar çekmektir. Sağ bacağınızı kaldırdığınızda sol kolunuzun dirseği ile birleştirmelisiniz. Aynı şekilde sıra sol bacağa geldiğinde, sağ kolunuzun dirseği birleştirmelisiniz.

Squat ve Ayak Dokundurma
Adından da anlaşılacağı üzere bu hareketi yaparken çömeldiğiniz sırada sağ ve sol kolların dirseklerini bacaklarınıza dokundurmalısınız. Çömelme ve ayağa kalkma hareketlerinin sırasıyla gerçekleştirilmesi ve ayağa kalkarken sağ bacağın dizden bükülmeden iki ele birden değmesi gerekmektedir. Sol ayağın da kalkarken yine aynı şekilde iki ele birden dokundurulması gerekmektedir. Bu hareket, özellikle bacaların ve kalçanın biçimlenmesini sağlayacaktır. Squat ve ayak dokundurma hareketinin 30 saniye boyunca tekrarlanması gerekmektedir.

Çizgide Atlama
Kendinize hayali bir çizgi belirleyin ve ayakta bu çizginin sağ kısmında durun. Ayaklarınızı bitişik konuma getirin ve belirlediğiniz çizginin diğer kısmında tek ayağınızın üzerinde zıplayarak geçin. Sırasıyla sağ ve sol ayaklar için aynı hareketi 30'ar saniye ile tekrarlayın.

Jumping Jacks (Jaks Atlama)
Bu hareket 60 saniye boyunca yapılmalı, 20 saniye ara verilmeli ve ardından 2 kez daha tekrarlanmalıdır. Toplamda 3.5 dakikanızı bu harekete ayırmalısınız. Ayaklarınızı ve kollarınızı birbirine yapışık konumda tutmalı ve ardından hem ayaklarınızı hem de kollarınızı aynı anda açarak hareketi tekrarlamalısınız. Ayaklarınızı tekrar bitişik konuma getirdiğinizde, kollarınızı da başınızın üstünde birleştirmelisiniz. Yoğun bir şekilde enerji sarf edeceğiniz bu hareket, tüm bedeninizin ısınmasını sağlayacaktır.

Açıkladığımız fitness hareketleri, genel anlamda vücudun şekil kazanmasını sağlayacaktır. Bu hareketleri evinizde herhangi bir spor alet takımında gerek duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Yalnızca günde 2 farklı saatte 10'ar dakikanızı ayırarak, çok daha estetik bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca daha zinde bir vücuda sahip olabilmek, fazlalıklarınızdan kurtulma ve dolayısıyla oluşabilecek diğer sağlık problemlerinizi önlemeye yardımcı olur. Yemeklerden aldığınız kalorinin de yakılmasını sağlayan spor hareketleri, sağlıklı bir vücut için gerekli egzersizlerdendir. Fitness hareketleri uygulamaya başladığınız ilk 5 gün bölgesel az miktar bölgesel ağrılara neden olsa da, vücut kısa süre içerisinde alışacaktır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »