SON YAYINLAR
latest

Botoks Etkisine Sahip Dogal Yüz Maskeleri

Hayatımızda erken yaşta fiziksel olarak yaşlanma, özellikle yüzde kırışıklıkların artmasının pek çok nedenlerinden bazıları vücutta toksinlerin birikmesi, yaşamın hızlanmasıyla stresin de doğru orantılı olarak artış göstermesi olarak sıralanabilir. Karşılaşılan bu sorunlar nedeniyle güzellik salonları, estetik operasyonlar oldukça geniş bir çevreye yayıldı. Bunların yaygınlaşmasıyla birlikte de Botoks kelimesini de sıkça duyar olduk. Yaşlandığını düşünen ve kırışıklıklarından kurtulmak isteyen birçok bayan Botoks işlemi için ciddi miktarda paralar sarf edip daha genç bir cilde sahip oluyorlar.
Botokstan alınan sonuçların kişileri gençleştirip amaçlarına ulaşmalarını sağladıkları çok açık ancak bu sonuca ulaşmak için botoks uygulaması zorunlu mudur? Elbette ki hayır. Birazdan malzeme ve yapılışını paylaşacağımızdoğal maskeler sayesinde botoks etkisine tonlarca para ödemeden sahip olacaksınız. Bu etkinin yanında; cildinizde bulunan kırışıklıklardan kurtulacak, gençleşecek ve cildinizin daha elastik olmasını sağlayarak kırışması zorlaştıracak. O mucizevi maskelerin tarifleri şu şekilde:

1.   Havuç Maskesi

Havuç maskesinin cildinizde etkisinin uzun süreli ve daha kalıcı olmasını istiyorsanız 3 gün boyunca her gün uygulamalısınız.Bu maske sayesinde yüzünüzdeki kırışıklıklar en aza inecek ve tüm yorgunluğu alarak cildinize renk katacaktır. Maskeyi tarif edildiği şekilde eksiksiz uyguladığınız takdirde cildinizin eskisine göre daha elastik olduğunu hissedeceksiniz. Elastikiyet kazandırma açısından botoks etkisine en yakın etkiyi gösteren maske olarak da bilinir. 

Malzemeler: 

 • 5 yemek kaşığı taze havuç suyu
  1 yemek kaşığı mısır nişastası 
 • 1 yemek kaşığı ekşi krema

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

1.    Miktarını belirttiğimiz mısır nişastasını suya ekleyin ve karıştırın.
2.    2 su bardağı kadar suyu ayrı bir yerde kaynatın. Su kaynadıktan sonra ılınması için bekletin.
3.    İlk maddede suyla karıştırdığınız mısır nişastasını alın ve ılınan suyla da karıştırın. Sonrasında karışımı 5 dakika kadar bekletin.
4.    Karışıma havuç suyu ve ekşi kremalı da ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
5.    Maskeyi cildinize uygulamadan önce suyla güzelce temizleyin. Artık maskenizi yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Ayrıca maske karışımı artarsa daha sonra kullanmak için buzdolabında saklayabilirsiniz. 
6.    Uyguladığınız maskeyi 25-30 dakika kadar bekletin. Zaman dolunca yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Kullandığınız herhangi bir nemlendiriciyi maskenin ardından yüzünüze sürebilirsiniz.


2.   Muz Maskesi

Maskenin içeriğinde bulunan doğal malzemeler sayesinde tam anlamıyla botoks etkisi gösterir, oldukça besleyicisi ayrıca kırışıklıkların gitmesi için oldukça etkili bir maskedir. Muz cildinizin rahatlamasını ve ferahlamasını sağlar. Cildinizin ölü hücrelerden arınmasını sağlayan yoğurt dinamik bir görüntü vermede bire birdir. Bal ise ihtiyacınız olan nemi geri kazandırarak cildin yumuşamasını sağlar. Muz maskesini her hafta iki kez tekrar ederek cildinizin elastikliğini korumasını sağlayabilirsiniz. 

Malzemeler:

  1 olgun muz
  2 yemek kaşığı bal
  6 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı ve uygulanışı:

1.    Muzu katı kısmı kalmayana kadar çatal kullanarak güzelce ezin.
2.    Ezilen muzu miktarını belirttiğimiz gibi yoğurt ve bal ile karıştırın.
3.    Maske karışımını yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Süre tamamlandıktan sonra su ile yıkayın.

3.   Yeşil Lütein Maskesi

Evinizde uygulayacağınız her maske ,harfi harfine de uysanız, sonuç vermesi uzun zaman alabilir. Ancak yeşil lütein maskesi yani mucizevi bu maskeyi uyguladığınız anda cildinizdeki etkilerini rahatça fark edeceksiniz. Çünkü yeşil yapraklı bitkilerin içerdiği lütein; antioksidan bakımından oldukça zengindir ve cildiniz lüteinin etkisinden anında faydalanabilmektedir. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz. 

Malzemeler:

  • 200 gram yeşil lahana
  • 200 gram ıspanak
 • Çeyrek su bardağı ekşi krema 
   Çeyrek su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

1.    Belirtilen miktarda yeşil lahana ve ıspanağı tencerede suyun içinde ısıtarak yumuşatın. 
2.    İyice yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve blenderdan karıştırın.
3.    Karışıma ekşi krema ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4.    Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü ve boynunuzu güzelce temizleyin. Ardından maskeyi sürün. Sürerken zorlanırsanız bir fırça yardımıyla da sürebilirsiniz. 
5.    Maske cildinizde 8 dakika kadar durduktan sonra 2 defa su ile iyice durulayın. 
6.    Durulama işleminden sonra cildinizin ne kadar güzel ve eskisine göre daha sıkı olduğunu göreceksiniz.
7.    Hazırladığınız maske karışımından artanını bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »