SON YAYINLAR
latest

Yag Kisti İçin Bitkisel Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır

Yağ kistleri;cildin üst tabakasının bulunan, geneli küçük olmakla birlikte boyutu 0.5 cm ila 2.5 arasında değişen şişliklerdir. Kanserojen özellik taşımazlar. Genel olarak kırmızı renkte bir yumru olup, kişiye acı vermezler. Vücudunda sebum  üretiminin gereğinden fazla olduğu göğüs, boyun, omuz, ense, yüz gibi bölgelerde sıklıkla görülür.
Genellikle yağ bezelerinin çok çalışması, hasar gören saç folikülleri nedeniyle ortaya çıkar. Yağ kistlerinden kurtulmak için ise genelde bitki temelli tedaviler uygulanır. Bu bitkisel tedaviler cildin yağ üretimini dengelemesini sağlar. Bu bitkisel yöntemlerden bazılarını sizin için sıraladık: 

Yağ Kisti İçin Doğal Tedavi Yolları

·         Sıcak Kompres

Sıcak kompres yöntemini uygulamak için temiz bir bezi su ile ıslatın. Bezi sıkarak fazla olan suyu süzünce yağ kistinin üzerine koyun ve 5-10 dakika kadar bekletin. Kistten kurtuluncaya kadar bu işlemi her gün 3 ila 4 defa tekrarlayın. Sıcak kompres işlemi kistinin bulunduğu bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak ve iyileşme sürecini kısaltacaktır. Dilerseniz ısıtma yastığını su ve el bezi yerine kullanabilirsiniz.

·         Elma Şırası Sirkesi

Bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların iyileşmesini sağlayan elma şırası sirkesinden; kistlerin yok olmasını sağlayan işlem olan sikloroterapi işleminde de faydalanılır. Kistlerden kurtulmak için elma şırası sirkesini direkt olarak kistin üzerine uygulayın ve bir bandaj yardımıyla üstünü kapatın. Bandajı her gün değiştirmeye özen göstermelisiniz. Bu uygulamalar sonucu kistin üzerinde 1 hafta içinde kabuk (sert tabaka) oluşacaktır. Bu kabuğu yavaşça kaldırın ve kistin içindeki sıvıların akmasını sağlayın. Sonrasında temiz bir bez ile temizleyin.

 Aloe Vera

Aloe Veranın fenol içeren bileşenleri antibiyotik etki gösterir. Yağ kisti tedavisinde çok etkili olmasının nedeni de budur. Uygulamak için aloe veranın yaprağındaki jelimsi sıvıyı sıkarak çıkarın. Sonrasında kistin üzerine sürün. Kist iyileşene kadar her gün 2 kez tekrarlamanız gerekmektedir. İyileşme süresi birkaç günü geçmeyecektir.

·         Hint Yağı

Bir pamuğu ya da temizleme pamuğunu alarak Hint yağına batırın. Pamuğu kistin üzerine örterek pamuğun üzerine de sıcak su torbasını koyun. Bu uygulama ile kısa süre içinde kist küçülerek kaybolur.

·         Sandal Ağacı ve Gül Suyu

Sandal ağacının içinde mantar oluşumunu engelleyen bileşenler bulunur. Bu bileşenler yağ kistinin de oluşmasını engeller. Sandal ağacını gül suyu ile iyice karıştırın. Kremsi bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı kistin üzerine uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Kuruduktan sonra soğuk su ile durulayarak çıkarın. Bu işlem kistin oluşturduğu iltihabı azaltacaktır. Günde 2 kez uygularsanız kısa sürede kistten kurtulacaksınız.

·         Bal

Bal çoğu hastalık için başvurabileceğiniz en organik ve doğal tedavi yöntemidir. Bu hastalıkların içinde elbette yağ kisti tedavisi de bulunmaktadır. Bal ile birlikte uygulanan 3 adet yöntem bulunmaktadır.

. 1 yemek kaşığı bal, yarım muz ve bir miktar buğday çimini blender yardımıyla karıştırın. Bu karışımı kistin olduğu bölgeye eşit miktarda dağıtarak sürün ve üzerini temiz bir bez ile kapatın. Tüm gece bu şekilde durmasını sağlayın. Kist iyileşene kadar her gün bu uygulamayı tekrar edin. Kısa süre içinde iyileştiğini göreceksiniz


. 3 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı toz tarçınıiyice karıştırın ve kistin üzerine uygulayın. Kistten kurtulana kadar her gün kullanabilirsiniz.


. 1 yemek kaşığı bal ile 1 yumurta beyazını iyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı kistin olduğu bölgeye güzelce yayın. İşlemi uygulamadan önce ellerinizi temiz olduğundan emin olun. Bu uygulamayı her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulayabilirsiniz.

·         Patates

Patatesin içinde oldukça fazla C vitamini bulunur. C vitamini de cildin temizliğinde önemli yer tutar. Özellikle de ölü hücrelerin temizlenmesinin hızlanmasını sağlar. Bu yönden kist tedavilerinde oldukça olumlu etkiler gösterir.

. 1 dilim patatesi yağ kistinin üzerine koyun ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Sonunda kısa süre içinde kistten kurtulduğunuzu göreceksiniz.


. Önceki tarife alternatif olarak; bir miktar pamuğu patatesin suyuna batırarak kistin olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu işlemde de bir gece boyunca durulamadan beklemeniz gerekiyor. Gecenin ardından kistin boyutunun bu kadar kısa sürede böylesine küçüldüğüne hayret edeceksiniz.


Zerdeçal

Kist tedavilerinde en etkili yöntemlerden biri de elbette zerdeçaldır. Zerdeçal kistin olduğu bölgeyi temizleyerek cildin eski haline dönmesinde çok etkilidir. Bunların yanında zerdeçal en yoğun ağrı kesici etki gösteren yöntemdir.

. 1 yemek kaşığı zerdeçalı 1 bardak suya ekleyin. Bu şekilde suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra bir süre soğumaya bırakın. Bu çayı her gece içmelisiniz; böylece zerdeçal iyileşme süresini kısaltır ve acıyı dindirir.


. Alternatif olarak; toz zerdeçal ile nane suyunu karıştırın. Bu karışımı kremsi bir kıvamda olacaktır. Bunu kistin üzerine eşit şekilde uygulayın ve en az 15 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın. Bu tedaviyi bal, zerdeçal, su karışımı ile de deneyebilirsiniz.

·         Karbonat

Yeterli miktarda su ile karbonatı karıştırın. Karışımın yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayın. Sonrasında kistin üzerine uygulayın. İşlem bakterilerin artmasını önleyerek cildin pH seviyesinin düzenlemesini sağlar. Ciltteki kaşınma, yanma gibi sorunları giderir. Kist tedavisinde oldukça yaygın olan karbonat; oldukça etkili bir yöntem olarak da akıllara kazınmıştır.

·         Lahana

Yağ kistleri için oldukça etkili bir diğer yöntem ise lahanadır. Uygulamak için lahana yapraklarını kaynayan suda yumuşatmalısınız. Sonrasında kistin üzerini lahana yapraklarıyla sarın ve onun üstüne de temiz bir bez örtün.

Yağ Kisti Tedavisi Süresince Bunlara Dikkat Edin!

1. Tedavi sürecinde baharatlı, kafeinli, tuzlu gıdaları tüketmemeye özen gösterin. Azaltabildiğiniz kadar azaltın.
2.   Her gün taze meyve tüketin ve bol su içmeyi ihmal etmeyin
3.   Enfeksiyondan bir an önce kurtulayım diye düşünüp kisti sıkmaya çalışmayın. Bu işlem kistin içindeki sıvının vücuda yayılmasına ve daha fazla bölgede enfeksiyon oluşmasına neden olabilir
4.   Lif olarak zengin besinlerin tüketimi kistin iyileşme süreci açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.
5.   Yağ kistinin bulunduğu bölgenin güneşle temasını en aza indirin.
6.   Kistin çevresini temiz tutmaya dikkat edin. Böylece iyileşme sürecini hızlandırıp daha fazla bakteri oluşumunu engellemiş olursunuz
7.   Bu süreçte kullanılan cilt bakım ürünü tercihinizi yağsız olandan yapın. Çünkü açıkladığımız üzere fazla yağ birikimi sonucu kist oluşur. Yağ oluşumunu desteklemek iyileşme sürecini uzatır.
8.   Herhangi bir uygulama yapmadan önce elinizin hijyenine dikkat edin
9.   Eğer kist, bir uygulama yapmadan kendi kendine patlarsa bölgeyi bol su ile durulayın. Ardından anti bakteriyel bir sabunla bölgeyi temizleyebilirsiniz.
10. Yaptığınız uygulamalar işe yaramıyor ve gittikçe kistin boyutu büyüyorsa hiç 

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »