SON YAYINLAR
latest

Fizik Tedavi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok hastalığın tedavi sürecinde olduğu gibi fizik tedavi yönteminde de bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Sağlıklı bir tedavi süreci atlatabilmek için bu hususlara hassasiyet gösterilmesi ve dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Özellikle bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi sorunların çözümü olan fizik tedavi sürecinde son derece hassas olunmalıdır. Fizik tedavi yöntemini seçen kişiler iyi bir araştırma yapmalı ve uzman doktorları tespit etmelidirler. Uzman doktorlar ile çalışmak her zaman size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Aksi takdirde çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayacağınızı kesinlikle aklınızdan çıkarmamalısınız. Uzman doktorunuzla tedaviye başladıktan sonra, tedavileri günü gününe takip ediniz ve seanslara önem gösteriniz. 

Özellikle bel fıtığı gibi sorunla karşı karşıyaysanız seansları kesinlikle kaçırmamalısınız. Hem sizin sağlıklı bir süreç geçirmeniz, hem de başkalarının sağlığına engel olmamak için tedaviye zamanında gelmelisiniz. Bu duruma dikkat etmeniz, doktorunuzda size karşı ayrı bir güven durumu oluşturacaktır. Seanslara geldiğinizde, takı ve saat gibi metal eşyalarınızı seans sırasında çıkarmanız gerekeceğinden, yanınızda getirmemeye çalışınız. Seans esnasında telefonunuzu mutlaka kapalı tutun. Tedaviye gelirken süreç boyunca rahat edebileceğiniz, giysiler geyin. Ne çok dar ne de çok bol olmamasına dikkat edin. 

Tedavi sonrasında oluşabilecek terleme durumları için önceden önlem almak sizin için doğru bir karar olacaktır. Fizik tedavi, seansınız bittikten sonra 10 dakika bekleyerek herhangi bir üşütme durumuna karşı önlem alınız. Tedavi süreci boyunca günlük yaşantınızda doktorunuz öneri ve tavsiyeler dışında bir aktivitede bulunmayın. Sağlık ve motivasyonlu bir şekilde bu süreci atlamanız için mutlaka her konuda doktorunuza danışınız. Bu süreç boyunca en önemli durum, stres ve moral bozukluğu altında olmamanızdır, eğer böyle bir durum söz konusu olursa moral ve motivasyonunuzu yükseltecek aktiviteler yapabilirsiniz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »