SON YAYINLAR
latest

Meme Küçültme Operasyonu Nasıl Yapılır

Geçmişten günümüze kadınlar için en önemli organlardan birisi de göğüsleridir. Kadınların göğüsleri fiziksel olarak görünüşlerini etkilediği gibi emzirme gibi görevleri de üstlenmektedir. Bazı kadınlar göğüslerinin boyutundan memnunken bazı kadınların göğüsleri istediklerinden büyük veya küçük olabilmektedir. Kadınlar da göğüs istenildiğinden küçük ise meme büyütme operasyonu yapılmakta eğer göğüs gereğinden büyük ise meme küçültme operasyonu yapılmaktadır.
Meme küçültme operasyonlarında hastaların normalden büyük olan ve bu büyüklük sonucu rahatsızlık oluşturan göğüslerin vücut ile orantılı ve daha uygun bir boyuta ulaştırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca kadınların normalden daha büyük göğüslere sahip olmaları kadınlarda hem sağlık açısından hem de duygusal açıdan bazı problemlere neden olmaktadır. Bu problemlerin başında göğüs ağırlığı yüzünden kambur durma, omurga sıkıntıları, rahat hareket edememe ve özellikle yaz aylarında oluşan pişik geliyor. Meme küçültme operasyonu yaptıran kadınlar tüm bu sorunlardan kurtulduğu gibi psikolojik açıdan daha olumlu hissediyor ve daha aktif bir yaşama kavuşabiliyor.

Hastalar aynı meme dikleştirme operasyonlarında olduğu gibi meme küçültme operasyonu yaptırmadan önce de pek çok noktaya dikkat etmelidir. Hastaların dikkat etmesi gereken noktalar arasında en başta doğru doktor seçimi gelmektedir. Hastalar kendileri için doğru doktoru bulduklarında operasyondan önce o doktorla geniş çaplı bir görüşme yapmalı ve operasyon hakkında doktorlarından bilgi edinmelidirler. Hastaların operasyon öncesinde doktorları ile yaptıkları bu görüşmeden aldıkları bilgiler hastayı rahatlatacak ve daha sakin bir şekilde operasyona girmesini sağlayacaktır.

Doktorlar meme küçültme operasyonlarında hastalarının durumlarına bağlı olarak pek çok teknik kullanabilmektedirler. Bu tekniklerden birisi de lolipop şeklinde bir izle yapılan meme küçültmedir. Bu yöntem günümüzde en fazla tercih edilen yöntemler arasındadır. Orta düzeyde meme küçültme ihtiyacı olan hastalar da tercih edilen bu yöntem de hastalar da operasyon sonrasında lolipopa benzer bir iz kalmaktadır. En sık kullanılan teknikten birisi de Ters T şeklinde yapılan meme küçültme işlemidir. Bu teknik de meme ucundan aşağıya doğru inen ve memenin altında kalan ters T şeklinde bir kesi ile ameliyat yapılır. Bu teknik meme boyutu büyük olan hastalar için kullanılır.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »