SON YAYINLAR
latest

Plastik Cerrahi Nedir?

İnsan bedenindeki değişiklikler, bireylerin günlük yaşamını ve yaşam kalitesini etkileyebilir, estetik görünümünü ve ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Doğuştan var olan bazı fonksiyonel ve estetik şekil bozuklukları da kişide birçok olumsuz durumlara sebep olmaktadır. 
Plastik cerrahi, doğuştan olan veya sonradan ortaya çıkan bu sorunları tamamen ya da büyük oranda gidererek, kişinin yaşamını gerek işlevsel, gerekse estetik ve psikolojik açıdan kolaylaştırarak, bireyleri daha mutlu bir şekilde topluma kazandıran bir tıp uzmanlık dalıdır. Plastik cerrahi doktorları kesinlikle bir sihirbaz olarak görülmemelidir. Görüntüsü bozulan ya da fonksiyonunu kaybeden bir organın daha makul olan bir görünüm ve fonksiyonel hale getirebilmesi için, temel cerrahi prensipler ile onarım yapan tıp doktorlarıdırlar.

Günlük konuşmalarda kısaca “Plastik Cerrahi” diye geçen tıp branşının gerçekte adı “Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahidir. Plastik sözcüğü eski Yunan dilinde “plastikos”, Latince’de “plasticus” sözcüğünden gelmektedir. “Yoğrulabilir”, “şekil verilebilir” anlamındadır. Rekonstrüktif sözcüğü ise Latince “reconstruction” kelimesinden türetilmiştir. “Yeniden oluşturma” ve “onarım” anlamına gelmektedir. rekonstrüktif ve estetik doktorları, yapmış oldukları plastik cerrahi ameliyatlarında, genellikle kişinin kendi dokularından yararlanılmakta olup, gerektiğinde de onarım için silikon gibi suni maddeler de kullanırlar. Dolayısıyla, estetik cerrah doktorları, vücutta mevcut olan bozukluğa göre dokuların yeniden şekillendirilmesi ile bireye en iyi estetik görünümü ve fonksiyonu kazandırmayı amaçlar. Plastik cerrahi ameliyatları, vücudun herhangi bir bölgesi veya organı ile sınırlı olmayıp, saçlı deriden ayak tırnağına kadar vücudun tüm bölgelerinde uygulanabilir. Her yaş grubundaki hastaya hitap eder. Küçük çocuklar, gençler, orta yaşlı ve yaşlı bireyler gibi geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Yalnız estetik yapan doktorlardan hangisinin seçileceği bu süreçte oldukça önem teşkil etmektedir.

Kaynak; https://www.estetikciler.com/doktor/ara
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »