SON YAYINLAR
latest

Sivilce Giderici Dogal Limon Maskesi

Genellikle yağlı ciltler, diğer ciltlere göre sivilce oluşumuna daha yatkındır. Eğer cildiniz yağlıysa ve henüz sivilce çıkmadıysa tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir. İşte bu maske sayesinde henüz oluşmamış sivilcelerin daha cilt altındayken tedavi edilmesini sağlar. 
Bu maskedeki yumurta beyazı çok uzun yıllardan beri cildi sıkılaştırma ve genişlemiş gözenekleri küçültmek için kullanılıyor. Yumurta beyazının bir diğer özelliği ise ciltte sivilce oluşumuna neden olan sebum üretiminin azalmasına yardımcı olmaktır. Maskemizdeki bir diğer malzeme olan limon suyu ise sivilceleri tedavi özellik göstererek onlarla savaşır.

Malzemeler

1 yumurta beyazı
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1- Yumurta beyazını küçük bir kaba koyun ve köpürene kadar sürekli karıştırın. İçine limon suyunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. 

2- Maskeyi yüzünüze uygulamadan önce yüzünüzü güzelce temizleyin. Sonrasında karışımı masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 

3- Maskeyi 10-15 dakika kadar bekleterek kurumasını bekleyin. Süre sonunda ılık su ile durulayarak maskeyi çıkarın. 

Bu maskeyi haftada 2 kez uygularsanız sivilceler ile savaşarak onların cildinizde oluşumunu önleyebilirsiniz. Eğer maskeyi uygulamadan önce cildinizde zaten sivilce varsa limon suyunu 1 çay kaşığı olarak değil de yarım çay kaşığı olarak kullanmalısınız. Maske cildinizi yakarsa da yüzünüzü soğuk su ile durulayabilirsiniz 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »