SON YAYINLAR
latest

Yaslanmayı Önleyici Salatalık Maskesi

Cildin beslenmesi ve gençleşmesi için salatalık maskesi tercih edilebilecek en etkili maskedir. Salatalık içerdiği yatıştırıcı ve sıkılaştırıcı mineraller ile; güneş yanığı olan, sivilce olan ya da sivilceye yatkın olan ciltler için doğru tercihtir. Bunun yanında salatalık silisyum mineralleri içerir. Bu özelliği sayesinde cildi gençleştirerek esnekliğini korur ve dokuların güçlenmesini sağlayarak cildin kırışmasını önlemek için elinden geleni yapar.

Bahsettiğimiz gibi salatalık sıkılaştırıcı özelliği sayesinde, gergin bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yüksek oranda su içerdiği için de cildinizin ihtiyacı olan nemi geri kazanmasını ve muhafaza etmesini sağlar. Ayrıca bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini cildin daha gençleşmiş ve daha temiz görünmesini sağlayacaktır. Göz altı morluklarınız varsa başvurabileceğiniz doğal ürün elbette salatalık olmalıdır.

Birazdan sizlere aktaracağımız yaşlanma karşıtı salatalık maskesinde salatalığın yanında limon, aloe vera ve gül suyunun da faydalarından yararlandık. Aloe vera ciltte hücre yenilenmesinde etkili olan bir ürün olduğu için yaşlanmakta olan ciltlere çok faydalıdır. Güneş yanıklarınız ve akneleriniz için yatıştırıcı ve nemlendirici aloe vera jelini kullanabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki güneş tanığı cildin daha çabuk yaşlanmasına neden olan önemli bir faktördür.

Limon suyu ve gül suyu cildin gergin bir yapıya sahip olmasını ve antioksidan özellikleriyle cildinizin harika olmasını için büyük bir adım olacak! Cildinizdeki kırışıklıklar ve benekleri azaltacak; büyümüş olan gözeneklerinizi küçültecek ve taptaze genç bir cilde sahip olacaksınız. Artı olarak gül suyu mükemmel kokusu rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileriyle stresin sizden uzaklaşmasını sağlayacak.

Yaşlanmayı Giderici Salatalık Maskesi

Malzemeler

. ½ salatalık
. 2 yemek kaşığı aloe vera jeli
. Yarım tatlı kaşığı limon suyu
. Yarım tatlı kaşığı gül suyu
. Ölçü kaşıkları
. Blender
. Kase
. Bıçak

Salatalık Maskesi Hazırlanışı

1- Yarım salatalığın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
2- Küp küp doğranan salatalıkları blendera koyun ve 2 yemek kaşığı aloe vera jelini de blendera ekleyin.
3- Üzerinde yarım tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı gül suyunu da ekleyin. Bunları iyice karıştırın.

Yaşlanma karşıtı ev yapımı yüz maskeniz kullanıma hazır!

Salatalık Maskesi Nasıl uygulanır?

1- Yüzünüzü ve boynunuzu güzelce yıkayıp temizleyin ve nazikçe kurulayın.
2- Maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürün.
3- Maskenin yüzünüzde 20 dakika boyunca kalmasını sağlayın.
4- Süre sonunda maskeyi ılık su ile durulayarak çıkarın ve maskeyi çıkardıktan sonra şok etkisi yaratmak için yüzünüze soğuk su çarpın. Soğuk su kan akışının hızlanmasını sağlayacaktır.
5- Bu işlemi haftada bir veya iki kez düzenli olarak uygularsanız cildinizdeki farkı göreceksiniz.

Salatalık Maskesi İçin Öneriler

. Salatalığı küçük parçalara ayırmak için blender kullanmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz çatal da kullanabilirsiniz.
. Aloe vera jelinin aloe vera yaprağından elde edilmiş taze jel olmasına dikkat etmelisiniz.
. Maskenin nemlendirici özelliğini arttırmak için karışıma bir tatlı kaşığı organik bal ekleyebilirsiniz.
. Salatalık su bakımından çok zengin bir sebzedir. Böylelikle vücudunuza kaybettiği suyu kazandırır ve tazeler. Bu yüzden salatalık tüketiminizi arttırarak genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmamanız için hiçbir sebep yok!
. Koreli bilim insanları; aloe vera jelinin kırışıklıklarla savaştığını ve cildin daha esnek bir yapıya sahip olması için çok etkili bir doğal ürün olduğunu kanıtlamışlardır.
. Cildinizin esnek ve genç olmasını istiyorsanız, maskenin yanında birkaç ay boyunca her gün aloe vera jelini yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ancak aloe vera gevşetici özelliğe de sahip olduğu için kullanımı abartmamanızı ve aşırı oranda kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »