SON YAYINLAR
latest

Limon, Bal ve Zeytinyagı Maskesi

Kadın da olsanız erkek de olsanız pürüzlü, estetik açıdan kötü görünen, yorgun bir görünüme sahip olan bir cilde sahip olmayı kimse istemez. Kırışıklıklar, içi dolmuş kirli ve geniş gözenekler, sivilceler, kabarıklıklar cildinizin güzel görünmesini ve pürüzsüz bir yapıya sahip olmasını engeller. Uykusuzluk, sivilcelerle çok oynama ya da sivilceleri sıkma, stres gibi nedenler cildinizin kötü görünmesine neden olabilir.

Birçok kozmetik ürün cildin pürüzsüz bir yapıya sahip olmasını sağladığını iddia ediyor. Oysa evde doğal bir şekilde pürüzsüz bir cilde sahip olabilecekken, kimyasallar ile üretilmiş ve karşılığında yüksek meblağlar ödemeyi gerektiren ürünleri kim kullanmak ister ki? Eğer siz de cildiniz için doğal olanı istiyor ve kimyasallara karşı çıkıyorsanız, sizler için kolayca uygulayabileceğiniz en etkili maske tarifi sizlerle


Limon, Bal ve Zeytinyağı Maskesi

Cildinizdeki hasarları onaran ve yaşlanma karşıtı özelliği olan bal; cilt temizleme konusunda akla gelecek ilk bileşenlerden biridir. Limon ise zengin C vitamini içeriği sayesinde cilt lekelerinin giderilmesini sağlarken cilt rengini açar ve cildinizin doğal bir parlaklığa kavuşmasını sağlar. Zeytinyağı ise cilt için çok faydalı bir üründür ve daha elastik, yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Malzemeler:

. 1 yemek kaşığı bal
. 1 yemek kaşığı limon suyu
. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağı Maskesi  Hazırlanışı 

. Miktarlarını belirttiğimiz tüm malzemeleri küçük bir kaba koyun ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir parça pamuk ile yüzünüze uygulayın. Maskenin 20 dakika boyunca yüzünüzde kalmasını sağlayın. Süre sonunda maskeyi ılık suyla durulayarak çıkarın. 

. Eğer maskenin daha etkili olmasını isterseniz maskeyi gece uyumadan önce uygulamalı; o şekilde de uyumalısınız. Sabah kalkınca yüzünüzü durulamalısınız. 

. Bu maskeyi haftada iki veya üç kere uygularsanız cildiniz pürüzsüz ve parlak bir görünüme sahip olacak. Maskemiz limon suyu içerdiği için maskeyi tam anlamıyla çıkarmadan güneşe çıkmanızı önermiyoruz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »