SON YAYINLAR
latest

Yaglı Ciltler İcin Ev Yapımı Portakal ve Aloe Veralı Yüz Maskeleri

Bu yüz maskeleri sayesinde cildiniz ihtiyacı olan neme kavuşacak, sivilce oluşumda önemli bir yere sahip olan sebum maddesi fazla emilerek yüzünüzün mat bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Malzemeler

. 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli
. 1 yemek kaşığı taze portakal suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Belirtilen tüm malzemeleri küçük bir kaba koyum ve yumuşak, homojen ve hafif bir kıvama sahip olana kadar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı göz çevresini korumaya dikkat ederek yüzünüze uygulayın. Uygulama bittikten sonra maskeyi 15 dakika boyunca yüzünüzün emmesini sağlayın. Sürenin sonunda ılık su ile durulayarak maskeyi çıkartın. Bu işlemi haftada iki defa yapmanızı tavsiye ederiz.


2 - Yağlı Ciltler için Ev Yapımı Portakal, Kil ve Mısır Unlu Yüz Maskesi

Cildinizdeki fazla olan yağların emilip bunun yanında cilde ihtiyacı olan nemi sağlar. Ciltte bulunan fazla yağdan dolayı cildin parlaması sorununa da çözüm getirmektedir. Cildin daha mat bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Malzemeler

. 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
. 1 tatlı kaşığı mısır unu
. 1 tatlı kaşığı kil

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Tüm malzemeleri küçük bir kaba koyun ve ince, yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Maskeyi uygularken gözlerinizi ve çevresini korumayı unutmayın. Portakallı, mısır unlu ve killi maskeyi dikkatli bir şekilde yüzünüze yayın. Maskeyi 15 dakika boyunca yüzünüzde beklemelisiniz. Yüzünüzü durulamak için ılık su kullanın ve bu şekilde maskeyi çıkarın. Bu maskeyi haftada bir gün uyguladığınız takdirde istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.


3 - Yağlı Ciltler İçin Ev Yapımı Domates, Limon ve Killi Yüz Maskesi

Cildinizdeki fazla yağın emilmesini sağlayan bu maske; aynı zamanda sivilce ve akne tedavisinde kullanılır. Bunların yanında teninizin de aydınlanmasını sağlar.

Malzemeler

. 1 domates
. 2 yemek kaşığı kil
. 1 tatlı kaşığı taze limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Miktarlarını belirttiğimiz tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun. Yumuşak bir macun kıvamına alana kadar sürekli karıştırın. Göz çevrenizi korumaya dikkat edin. Maskeyi yüzünüze masaj yaparak uygulayın ve maskenin yüzünüzde 15 dakika kalmasını sağlayın. Maskeyi çıkarmak için ılık su kullanın. Bu maskeyi haftada bir defa uygularsanız cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »