SON YAYINLAR
latest

Hindistan Cevizi Yaglı Alternatif El Maskeleri


Sizler için hazırladıgımız alternatif hindistan cevizi maskaleri ile cildinize canlılık ve pürüzsüz bir doku kazanımı için, tarifini verdigimiz alternatif yüz maskelerini nizami bir şekilde kurallara uygun olarak uygulayınız.

Malzemeler

2 yemek kaşığı işlenmemiş bal
. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
. ¼ çay fincanı organik şeker
. ¼ çay fincanı deniz tuzu
. 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1 ) Hindistan cevizi yağı ile balı orta büyüklüğe sahip bir kasenin içine koyun ve karıştırın.
2 ) Daha küçük olan başka bir kapta limon, şeker ve tuzu karıştırın. Kolayca ufalanacak bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
3 ) Her iki karışımı da tek bir kapta toplayın ve yeni karışım yumuşak bir kıvama sahip olana kadar karıştırmaya devam edin.
4 ) Bu maskeyi cam bir kavanozun içine koyarak saklayabilirsiniz.


1 ) Süper Nemlendirici Hindistan Cevizi Nem Maskesi

Malzemeler

. 1 yemek kaşığı bal
. Yarım ezilmiş avokado ya da iyi çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı sızma Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve bu şekilde 15 dakika boyunca bekletin. Sonrasında soğuk su ile yüzünüzü durulayarak maskeyi çıkarabilirsiniz.


2 ) Hindistan Cevizi Yağlı Akne Maskesi

Malzemeler

. 1 yemek kaşığı sızma Hindistan cevizi yağı
. 1 yemek kaşığı bal
. 1 yemek kaşığı şekersiz/ tatlandırıcısız yoğurt
. Yarım tatlı kaşığı karbonat ya da zerdeçal
. Opsiyonel olarak çay ağacı yağı ya da lavanta yağı ekleyebilirsiniz.
Eğer yağlı bir cilde sahipseniz 5 damla limon suyu ve ararot ekleyin.

Hazırlanışı

Miktarlarını belirttiğimiz tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 ila 15 dakika maskeyi yüzünüzde bekletin. Maskeyi çıkarmak için yüzünüzü ılık su ile durulayın.


3 ) Hindistan Cevizi Yağı – Yumurta – Bal Saç Maskesi

Malzemeler

. 2 yemek kaşığı işlenmemiş bal
. 2 yemek kaşığı sızma Hindistan cevizi yağı
1 büyük yumurtanın akı

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1 ) Satın aldığınız Hindistan cevizi yağı katıysa bir cezveye koyarak düşük ateşte yağ eriyene kadar ısıtabilirsiniz.

2 ) Hindistan cevizi yağı eridikten sonra ateşten alın ve içine bal ilave ederek çırpın. Çırpma işlemini 1 -2 dakika devam ettirin. Böylece daha iyi karışmış olacaktır.

3 ) Farklı bir kapta yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Dilerseniz yumurtanın hem sarısını hem de akını kullanabilirsiniz. Tercih sizin.

4 ) Yumurtanın akını nazik bir biçimde çırpın. Sonrasında diğer karışıma yavaşça yumurtayı da ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar sürekli çırpın.

5 ) Elde ettiğiniz bu karışımı saç derinize ve kuru saçınıza masaj yaparak sürün. Bu işlemi yaparken başka birinin size yardımcı olması çok iyi olabilir. Başka biri yardım ederse saçınızın her bölgesine kuru yer kalmayacak şekilde sürebilir ve eşit dağılım yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

6) Maskeyi saçınıza sürünce başınıza bir duş bonesi takmanız çok iyi olacaktır. Duş bonesini takın ve olabildiğince uzun bir süre saçınızı bu şekilde bırakın. Eğer bir gece boyunca bekletirseniz saçlarınız için harika olacaktır. Duş bonesini taktıktan sonra ve bekleme süresi boyunca da saçlarınıza masaj yapmaya devam edebilirsiniz. Saçınızda maske varken uyuyacağınız zaman yastığınızın üstüne eski bir havlu sermelisiniz. Böylece gece boyunca bonenin içinden karışımın akması gibi karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı çözüm olacaktır.

7 ) Sürenin sonunda saçlarınızı yıkayacağınız zaman saçınızın tamamen durulandığından ve her yerinin temizlendiğinden emin olana kadar sıcak su ile durulayın. Durulama sonunda saçınızın hala yağlı olduğunu hissederseniz az miktarda şampuan ile saçınızı yıkayabilirsiniz. Ancak şampuan kullanmadan durulamak en iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »