SON YAYINLAR
latest

Kilo Vermek İcin 7 Önemli Tavsiye

Gerek evde oturan çalışmayan hanımların mutfak ile fazla içli dışlı olması sebebi ile gerekse de çalışan kadınların dışarıdan fastfood tarzı yemeklerle öğünleri geçiştirmesi sebebi ile gerekse de gün gibi kalorisi bol hamur işleri sebebi ile birçok kadının en korkulu düşmanı fazla kilolardır. Aslında kadınlar kadar erkekler de kilolarına takarlar fakat kadınlar kadar açık sözlü olmadıklarından dile getirmeye biraz çekinirler.

Kilo almakta vermekte aslında oldukça zordur. Fakat bizler fazla kilolarımızdan nasıl kurtulacağımızı öncelikle düşünmeliyiz. Maddeler halinde fazla kilolarımızdan nasıl kurtulabileceğimize değinelim isterseniz:

1. Sabah Kahvaltısını Hiçbir Zaman Atlamayın

Günün başlangıcında kahvaltıyı yapmak çok önemlidir. Büyüklerin meşhur bir sözü vardır bu konuda: “Zayıflamak istiyorsan kahvaltıyı kral gibi öğlen yemeğini işçi gibi akşam yemeğini ise muhtaç bir kimse gibi yemelisin.” Bu sebeple sabah kahvaltısını iyi ve tam manası ile doyurucu bir şekilde yaparsanız hem enerjinizi sağlarsınız hem de bir sonraki öğüne kadar açlık hissetmezsiniz. Fakat vermek istediğiniz kilo miktarına göre ekmeğin miktarını azaltmayı unutmayın.

2. Öğünlerde ve Öğün Aralarında Meyveyi Hayatınızdan Eksik Etmeyin

Gerek öğün içinde gerekse de öğün aralarında miktarına ve kalorisine dikkat ederek meyve tüketmelisiniz. Zayıflama döneminde vücut enerji kaybettiği için halsizlik söz konusu olur ve hastalıklara kapılma oranı daha da fazlalaşır. Ayrıca meyve tüketerek yemek miktarınızı düşürmüş olursunuz.

3. Egzersiz Yapmayı Atlamayın

Diyet listenize ek olarak evinizde yahut da dışarıda egzersiz yapmayı unutmayın. Hiçbir şey yapamıyorsanız egzersiz videoları açarak evde kendi başınıza basit egzersizler yaparak vücudunuzu hem şekillendirin hem de zayıflamanızı hızlandırın. Bunu yapamıyorsanız da günde en az 1 saat yürüyüş yapın.

4. Televizyon Yerken Asla Yemek Yemeyin

Televizyon gibi insanı adeta hipnotize eden hem göze hem kulağa hitap eden şeyler bizlerin ne kadar yediğimizi anlamamıza engel olur. Bu sebeple asla yemeğinizi televizyon karşısında yemeyin. Buna şu örneği vererek daha iyi anlamanızı isterim: Çocuklar yemek yemediklerinde televizyon karşısında ya da telefondan video açarak yemeği istediğimiz gibi yediririz. Televizyon karşısında yemek yerken bizde farkına varmadan aynısını yapmış oluruz.

5. Suyu Sadece Gün İçinde İçmeyin

Diyet listelerinde de en çok önemsenen şey su içmektir. Hatta günde 2.5 litre ile 3 litre arasında su içilmesi kesinlikle gerekmektedir. Fakat suyu sadece gün içinde içmeyin; sofraya oturmadan önce ve yemekten kalktıktan sonra da su için. Bu su ile midenizi doldurarak daha az yemek yemeği sağlarsınız.

6. Asla Aç Karnına Sofraya Oturmayın

Diyet listesi olan olmayan herkesin en çok yaptığı hatadır bu. Sofraya her zaman aç karnına otururlar. Oysa bu da yanlış olan davranışlardır. Eğer aç karnına sofraya oturursanız çok fazla yemek yeme ihtiyacı duyarsınız ve beyniniz yemek yemeği geciktirdiğiniz için siz yemek yerken hepsini yağa çevirip kendisini korumaya alır. Fakat siz az ama sık yemek yerseniz beyninizde otomatik olarak şu algı oluşur “tekrar yemek gelecek bu sebeple yağa çevirmeme gerek yok”.

7.Sofranıza Sizi Tok Tutacak Ürünleri Koyun

Yemeğin yanına yoğurt, acı biber, turşu, limon ve ceviz gibi ürünleri de ekleyin. Yemek esnasında ve ara öğünlerde bunları da tüketerek tok kalmayı sağlayın.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »