SON YAYINLAR
latest

Diyet Listesi Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Zayıflama diyet listesi uygularken etkin sonuçların alınabilmesi açısından mutlak olarak uyulması gereken bazı faktörler bulunmaktadır.


 Diyetisyen Uzmanının Uyarıları Dikkate Alınmalı

Hemen hemen tüm diyet listesi çalışmaları diyetisyen uzmanlar tarafından hazırlanıp sunulmaktadır. Bu bakımdan diyet listesi uygulamalarında etkin sonuca ulaşılabilmesi açısından uzman diyetisyen tarafından yapılan uyarılara harfiyen uyulması gerekmektedir.

Diyet Uygulaması Belirtilen Süreçte Sonlandırılmalı

Belirtilen süreçte başatılan diyet listesi çalışması yine belirtilen süreçte sonlandırılmalıdır. Belirtilen zaman diliminin fazlalaştırılmasının birey açısından herhangi bir fayda sağlamadığı gibi bazı olumsuz sonuçlar da sunabilmektedir.

Sonuca Hazırlıklı Olunmalı

Başladığınız diyet listesi çalışmasının olağanüstü sonuçlar vermesini düşündüğünüzde, strese girebilir ve diyet programlarına olan güveninizi kaybedebilirsiniz. Bu bakımdan en etkili diyet listesi uygulamalarının dahi bazı durumlarda etkili sonuçlar sunamayacağını bilmeli ve sonuca kendinizi aşırı olarak kaptırmamalısınız.

Genel Sağlık Durumu Dikkate Alınmalı

Özellikle uzun süreçli ağır diyet listesi çalışmaları, ciddi sağlık sorunlarının bulunması durumunda ciddi anlamda olumsuz sonuçlar verebilmektedir. Örneğin, yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol gibi kronik sağlık sorunlarının bulunması halinde diyet listesi uygulamasına başlamadan önce mutlak olarak diyetisyen uzmanına bilgi aktarılmalıdır.

Zayıftalan Çorba Tarifleri İle Takviyeler Yapın

Özellikle mineral ve vitamin yönünden vücuda günlük direnç kuvvetini veren zayıflatan çorbalar ile uygulanacak bir diyet listesi, hızlı ve saglıklı kilo verilmesini saglayacaktır. Zayıflatan çorbalara örnek vermek gerekir ise, zayıflatan kırmızı biber çorbası, 1 haftada 5 kilo zayıflatan lahana çorbası ve yag yaktıran kış çorbası olarak sıralayabiliriz. 

Öğün Atlanılmamalı

Birçok bireyler diyet listesi uygulamalarında öğün atlanılmasının aşırı kiloların atılmasında etkili olduğu bilgisini taşımaktadırlar. Oysa ki, uzmanlar diyet programlarında öğün atlanılmasının fazla kiloları kesinlikle etkilemediğini tam tersine metobolizmanın daha yavaş çalışmasına neden olabildiğinin altını çizmektedirler. Bu bakımdan diyet çalışmalarından kesinlikle öğün atlanılmamalıdır.

Yeterli Uyku Alımı Sağlanmalı

Yeterli uyku alımının da diyet listesi programlarının etkili sonuçlar sunmasında oldukça faydalı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Diyet listesi programı boyunca gece en az 7 saat uyku alınması, metobolizmanın daha hızlı işlev görmesini sağlamaktadır.

Stresten Uzak Durulmalı

Stres, diyet listesinin başarılı sonuçlar sunmasını engelleyen en önemli faktörler arasında bulunmaktadır. Bu bakımdan en hafif diyet listesi programında dahi stres probleminden uzak durulmalıdır.

Rahatlık Sağlanmalı

Diyet listesi çalışmaları süreci boyunca kendinizi rahat hissetmelisiniz. Ruhsal bakımdan gergin olmanız, beraberinde başladığınız diyet çalışmasında yetersiz sonuçlar elde etmenize neden olacaktır.

Soru İşaretlerinde Diyetisyeden Yardım Alınmalı

Uygulamaya karar verilen diyet listesi çalışmalarında oluşabilen soru işaretlerinin çözümlenmesi açısından yalnızca ilgili diyetisyenden yardım talep edilmelidir.

Çevredeki Bireylerin Olumsuz Tutumlarına Önem Verilmemeli

Diyet listesi uygulamalarına başlarken, genellikle çevrenizdeki insanların başarılı olamayacağınızı ve boşuna diyet listesi uygulaması ile zaman harcadığınızı sizlere açıkça belirtebilmektedirler. Bu gibi olumsuz etkileşimleri kesinlikle kayda almamanız diyet listesi uygulamanızın başarılı sonuçlar sunması açısından önem taşımaktadır.

Aceleci Davranılmamalı

Tüm diyet listesi programları başlı başına sabır gerektiren zayıflama çalışmalarıdır. Gereğinden fazlaca aceleci olmanız, beraberinde strese girmenize neden olabileceği gibi, başladığınız diyet listesi çalışmasından da etkin sonuçlar alamamanıza neden olmaktadır.


« ÖNCEKİ
SONRAKİ »