SON YAYINLAR
latest

Ceviz Nasıl Saklanır

En çok tüketilen kuruyemişler arasından olan cevizin çeşitli faydaları vardır. Hem zeka hem de kemik gelişimi için oldukça önemli olan cevizin saklanma koşullarına dikkat edilmelidir. Uygun şekillerde saklanmayan cevizlerin bozulma olasılığı yüksektir. 


Cevizi nasıl saklayacağını bilmeyen kişiler ceviz nasıl saklanır konusunda araştırmalar yapmaktadır. Serin ve kuru alanlarda saklanması doğru olacak cevizin nemli alanlarda saklanması durumunda bozulma riski yüksek olacaktır. Nemli alanlarda saklanan cevizlerin yanında çeşitli böceklerin oluşma olasılığı yüksektir.

Cevizin çeşitli saklanma yöntemleri vardır. Kabuğundan çıkartmadan poşetlenerek buzluklarda saklanabilir. Cevizin içi çıkartılıp da buzlukta saklanması mümkündür. Cevizin kabuğunun tüketmeden hemen önce kırılması tavsiye edilir. Buzluklarda muhafaza edilen cevizlerin belli şartlarda tüketilmesi uygun olacaktır. Tüketilme zamanı geldiğinde kuru bir kağıdın üzerine konulup kuruduktan sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır. Cevizler güveç veya çömlek içinde de saklanabilmektedir.

Yas Ceviz Saklama Yöntemleri
Yaş cevizi saklamak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Yaş olarak alınan cevizin kabuğunu kırmamak daha uygun olacaktır. Yemek istenildiği zaman kırılması uygundur. Gazete veya uygun bir kağıdın üzerine konulan yaz cevizlerin kurumaya bırakılması gerekmektedir. Kurulamaya bırakılan cevizler topraktan yapılan bir kabın içine konulmalıdır. Kabın içinde boş kalan yerlerin talaş benzeri maddeler ile doldurulması gerekmektedir. Cevizin dolduğu kap hem serin hem de kuru bir yerde saklanmalıdır. Ceviz tüketileceği zaman gerekli kadar ceviz kaptan alınıp kalan yere talaş dökülmelidir.

Kabuklu Ceviz Saklama Yöntemleri
Cevizlerin saklanırken kabuğu ile saklanmasının daha doğru olduğu bilinmektedir. Ceviz nasıl saklanır konusundaki saklama yöntemlerinden olan kabuklu ceviz saklama yöntemi için kuru ve serin alanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Doğru sıcaklık ve koşullarda bulundurulan cevizlerin 1 seneye kadar saklama süresi olabilmektedir. Cevizlerin saklandığı ortamdaki sıcaklık yükseldikçe saklanma süresi azalmaktadır.

Ceviz hemen her mevsim tüketilmesi faydalı olan bir yiyecek olduğu için bu besinin uygun koşullarda saklanması hususu önem kazanmaktadır. Özellikle kış ayları söz konusu olduğunda bu besinin tüketim miktarında da ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Bununla birlikte kış mevsiminde cevizin aşırı soğuklardan korunması da son derece önemli olmaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »