SON YAYINLAR
latest

H100 Aşısı Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

 


H100 aşısı tıpkı botoks gibi son zamanların en popüler medikal estetik prosedürleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar üretilen cilt gençleştirme kokteyllerinin en yeni ve en başarılılarından biri olarak kabul edilen H100 aşısı sahip olduğu zengin içeriği ile diğer gençleştirme tedavilerinin arasından sıyrılıyor.  Uzman Dr. Şafak Göktaş botoks ve H100 aşısı enjeksiyonunun yanı sıra ihtiyacınız doğrultusunda en uygun medikal estetik prosedürler ile farklı yaş gruplarındaki hastalarına en etkili çözümleri sunuyor.

 

H100 aşısı çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde kırışan, sarkan, deforme olan, zarar gören ve nemliliğini kaybeden ciltlerin nem tutma kapasitesinin artırılmasında önemli bir role sahip. Ayrıca yaş almaya bağlı olarak cildin sentezleyemediği vitamin, mineral, peptit ve aminoasit gibi yapı taşlarının cilt altına hazır bir şekilde verilmesini sağlıyor. Böylece cilt tüm ihtiyaçlarını gidererek elastik, canlı ve genç bir görünüm kazanıyor.

 

Günlük hayatın yoğunluğu içinde pek çok kişi rutin cilt bakımını yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu zamanı bulamıyor ya da cilt bakımı yapmayı unutuyor. Rutin cilt bakımının yapılmamasının neden olabileceği zararın minimize edilmesinde H100 aşının yadsınamaz bir rolü bulunuyor. İçeriğinde yer alan hyaluronik asit sayesinde H100 aşısı cilde büyük fayda sağlayan bir prosedür olarak kabul ediliyor.

 

H1OO aşısının en büyük özelliklerinden biri yalnızca hyaluronik asit değil cildin en önemli antioksidan ihtiyaçlarından biri olan mannitolu da içermesidir. Her ne kadar günümüzde pek çok farklı cilt gençleştirme tedavisi kullanılıyor olsa da h100 aşısı içeriğindeki hyaluronik asit ve mannitol ile diğer gençleştirme tedavileri arasından sıyrılmaktadır. Cilt dokularının ömrünü uzatan h100 aşısı aynı zamanda çeşitli mineralleri, aminoasitleri ve peptitleri de içermektedir.

 

H100 Aşısı Nasıl Yapılır?

 

H100 aşısı daha genç ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar ve erkekler arasında popüler medikal estetik prosedürlerden biridir. H100 aşısı enjeksiyonundan önce uygulamanın yapılacağı bölge sterilize edilir ve lokal anestezik etkili krem sürülür. Krem sürülen bölge 30 dakika strech altında bekletilerek bölgede istenen uyuşma etkisinin oluşması sağlanır. Enjeksiyon yapılacak bölge uyuşunca cilt kremden dezenfekte edilir. Birer cm’lik aralıklarla uygulama bölgesindeki derinin içine h100 aşısı enjeksiyonu yapılır. H100 aşısı yapılırken kullanılan iğneler çok ince uçlu olduğu ve enjeksiyon anestezi altında gerçekleştirildiği için hissedilebilecek acı ve ağrı minimize edilir. H100 aşısı prosedürü ortalama 30 dakika içerisinde tamamlanır.

 

H100 aşısı boyun, yüz, el üzeri, dekolte ve gıdı bölgesi için kullanılabilir. Her cildin elastikiyet kaybı derecesi, yaş alma belirtilerinin nasıl ortaya çıktığı, ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır. Bu nedenle Uzman Dr. Şafak Göktaş her hastanın cildini inceler, ihtiyaçlarını belirler ve tedavi seanslarını hasta özelinde planlar. Tedavi genellikle genç ciltlerde 2 ya da 3 haftalık aralılarla 2 seans şeklinde tamamlanır. Orta yaştaki hastaların ciltlerinde çoğu zaman 2 ya da 3 haftalık aralıklarla 2 ya da 3 seans uygulama yapılması yeterli olur. Yıpranmış ve yaşlanmış ciltlerde ise 1 ya da 2 haftalık aralıklarla 3 ya da 5 seans uygulama yapılması ihtiyacı doğabilir.

 

Hastanın cilt özelliklerine bağlı olarak belirlenen seansların uygulanmasıyla birlikte ciltte dışarıdan fark edilir değişiklikler oluşmaya başlar. Kişi özelinde belirlenen seans sayısının tamamlanmasıyla birlikte cildin uygulamadan sağladığı fayda dikkat çekici bir hal alır. H100 aşısının içeriğinde bulunan mannitol en güçlü antioksidanlardan biri olduğundan h100 aşısının dokudaki etkisini ve kalıcılığını artırma gücüne sahiptir. Kalıcılığın ve etkinin artırılmasına katkısının yanı sıra manntiolun ödem sökücü etkisi de vardır. Ciltteki suyu tutan dokuların onarımını sağlayan hyaluronik asitin cilt dokularında daha uzun süre kalması ve bu sayede cildin daha çok elastikiyet kazanması mannitol sayesinde mümkündür.

 

H100 Aşısı Faydalı mı?

 

H100 aşısının cilde sağladığı en önemli fayda hyaluronik asitin aktivasyonunu devam ettirmesi ve dokudaki ömrünü uzatmasıdır. Yıllar içinde ciltte meydana gelen kırışıklıklar ile yüz mimik çizgileri de bu sayede açılır. Ciltteki hücre yenilenmesini hızlandırma etkisi de vardır. H100 aşısı sayesinde deri sıkılaşır ve daha diri görünür. Deri altındaki kas dokusunu destekler ve deri sarkmalarını azaltır. Ayrıca cilt elastikiyetini artırır.

 

H100 aşısı sayesinde cildin su tutma kapasitesi fazlalaştığından nem oranı artar ve dokular onarılır. Hyaluronik asitin ciltteki ömrünü uzatan h100 aşısının cildin nem kapasitesini artırması sonucu cilt elastikiyet kazanır. Cilt dokusunun sıkılaşmasına katkıda bulunan h100 aşısı mimik kaslarının aşırı kullanımının neden olduğu cilt kırışıklıklarının açılmasında da rol oynar.

 

H100 aşısı ciltte ciddi bir yan etki oluşmasına neden olmaz. İçeriğinde alerjik reaksiyona neden olabilecek protein ya da nükleik asitler yoktur. Güvenilir ve sağlıklı bir medikal estetik prosedür olan h100 aşısı enjeksiyonundan sonra geçici şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet oluşabilir. Uygulamadan sonra doğrudan güneşe. Maruz kalmamaya ve bol su tüketmeye özen gösterilmelidir.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »