SON YAYINLAR
latest

Zayıflatan Tarçınlı Kahve

Zayıflatan tarçınlı kahve oldukça popüler bir kahve türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikli olarak tarçının kan şekerini dengeleyici bir etkiye sahip olduğu biliniyor. Yine tok tutucu bir etkiye de sahip olan tarçın; kilo verme konusunda başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Dolayısıyla tarçınlı kahvenin zayıflatma konusunda iddialı bir kahve olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Üstelik sadece 1 aylık süre içerisinde dahi tarçınlı kahvenin zayıflatıcı etkisini hissedebilirsiniz.


Tarçınlı Kahve Nedir?

İçerisinde tarçın eklenerek yapılan kahveye tarçınlı kahve denir. Tarçınlı kahvenin klasik bir Türk kahvesiyle birlikte harika bir tada sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bir de sütle birlikte düşüldüğünde tarçınlı kahvenin harika bir lezzet olduğu hemen herkes tarafından kabul edilmektedir. Çünkü hem kilo vermek konusunda hem de zinde hissetmek konusunda bu tarz kahveler üst düzeyde bir etkiye sahiptir.

Şekeri düzenlemeye yardımcı olan tarçınlı kahvenin, iştahı bastırmak konusunda da üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Yine tarçınlı kahvenin tokluk hissinin oluşması noktasında üst düzeyde bir etkiye sahip olması; bu kahvenin son zamanlarda sıklıkla tercih edilmesini mümkün kılar. Bu aşamada bu tür kahvelerin nasıl tüketileceğini biliyor olmak da gerekmektedir.

Tarçınlı Kahve Nasıl İçilir?

Günümüz itibariyle tarçın ilave edilerek yapılan kahveleri oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu kahveyi yapmak için ilk önce kahve ve tarçınınızı bir cezvenin içerisine koyarak karıştırmalısınız. Sonrasında bu karışıma süt ilave etmelisiniz. Devamında cezvenizi güzelce karıştırdıktan sonraca cezvenizi ocağa almalısınız. Bu işlem sonrasında ocağınızın ateşini kısık seviyeye alarak; iyice köpürünceye kadar kahvenizi pişirmelisiniz. Kahveniz piştikten hemen sonra bir fincana alarak bu lezzetli kahvenin servisini yapabilirsiniz.

Şayet yapacağınız kahve için çubuk tarçın kullanacaksanız; böyle durumlarda tarifte ufak değişiklikler yapmanız gerekecektir. Bu kahveyi yaparken ilk önce çubuk tarçını ve sütünüzü bir cezveye alarak güzelce kaynatmalısınız. Sonrasında kaynattığınız süt ve çubuk tarçın karışımını tam olarak soğuyuncaya kadar beklemelisiniz. Bu aşamada tarçının lezzetini tam olarak süte geçirdiğinden emin olmalısınız. Sonrasında cezveye kahve ekleyerek, iyice karıştırıp, cezvenizi ocağa almalısınız. Kısık bir ateşte kahvenizi pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Tarçınlı Kahve Ne Zaman İçilmelidir?

Tarçınlı kahve içecekseniz akşam saat 16:00 ile 17:00 arasındaki saatler en çok tavsiye edilen zaman dilimidir. Genel olarak kahvenizi bu saatler arasında içmenizin tavsiye edilmesinin en önemli nedeni; saat 16 ile 17 arasında kan şekerinin düşme eğilimde olmasıdır. Üstelik bu saat dilimde kahve içmeniz; kendinizi tok hissetmenize de katkı sunacaktır.

Tarçınlı Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Tarçın ve kahve ikilisi birleştiğinde karşımıza son derece besleyici ve faydalı bir içecek çıkmaktadır. Zayıflatan tarçınlı kahve olarak da karşımıza çıkan bu kahvenin beraberinde önemli faydaları getiriyor olması; son zamanlarda popüler olmasını da mümkün kılıyor. Aşağıda sıraladığımız faydalar; günümüzde en çok ön plana çıkan tarçınlı kahve faydaları arasında yer almaktadır;

·         Bağırsaklarınızı çalıştırır

·         Metabolizmayı hızlandırıcı bir etkisi vardır

·         Migren ağrılarının hafifletilmesinde etkilidir

·         Vücudunuzda yağ yakımını desteklemektedir

·         Kilo verme sürecini hızlandırıcı bir etkisi bulunmaktadır
Şeker hastalığına karşı önleyici bir etkisi bulunmaktadır

·         Özellikle ani acıkmaların önüne geçerek; iştah bastırıcı bir etkiye sahiptir

·         Zihninizin yorgunluğunu alarak, kendinizi daha zinde hissetmenize destek olmamaktadır

Görüldüğü üzere Zayıflatan tarçınlı kahve faydaları söz konusu olduğu zaman karşımıza çok sayıda farklı önemli kazanım çıkmaktadır. Bu da tarçınlı kahvenin son zamanlarda popüler olmasını mümkün kılmaktadır. 

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »