SON YAYINLAR
latest

Hurma Kaç Kalori, Hurma Kilo Aldırır Mı ?

Hurma, tatlılarda yaygın olarak kullanılan popüler bir meyvedir. Bununla birlikte hurma tek başına da lezzetli bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Hurma lif ve diğer besin maddelerinde yüksektir. Bu lezzetli meyve; aynı zamanda makul miktarda şeker içerir. Peki, hurma kilo aldırır mı? İşte merak edilen ayrıtılar!

Hurmadaki kalori miktarı, tükettiğiniz hurmanın türüne bağlıdır. Kuru hurmaların 28 gramında yaklaşık 100 kalori varken, taze hurmaların 28 gramında yaklaşık 80 kalori vardır. Hurma, yüksek lif içeriği nedeniyle genellikle sağlıklı bir atıştırmalık olarak tavsiye edilir. Bununla birlikte, bazı insanlar, kalori içeriği ve şeker içeriği nedeniyle çok fazla hurma yemenin kilo almaya yol açıp açmayacağını merak etmektedir.

Herhangi bir yiyeceğe aşırı düşkünlükten kilo almak mümkün olsa da, bunun diğer atıştırmalıklara kıyasla hurmalarda daha sık meydana geldiğine dair bir kanıt yoktur. Hurma, çoğunlukla az miktarda protein ve mineral içeren karbonhidrat ve yağlardan oluşur. Aynı zamanda hurma daha hızlı doymanıza yardımcı olan ve aşırı yemeyi önleyen lifle doludur. Lif ayrıca vücudun metabolizmasını etkileyerek kilo alımına neden olabilecek kabızlığı da önler.

Hurma Kaç Kalori ?

Hurma tatlı, besleyici ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Hurmalar, iyi bir sağlık için gerekli olan vitaminler, mineraller ve lif içerirler. Hurma 100 gramda yaklaşık 160 kalori içerir. Bu sayı diğer meyvelerin çoğundan daha yüksektir. Ancak hurmaların kalori içeriği çeşide bağlı olacaktır. Bu da hurmaların hem türlerine hem de tazeliğine bağlı olarak karşımıza farklı kalori değerlerinde çıkmasını mümkün kılar.

Hurma, atıştırmalık olarak yenebilen veya yemek pişirmede kullanılabilen besleyici ve lezzetli bir besindir. Ayrıca iyi bir lif, karbonhidrat, vitamin ve mineral kaynağıdır. Birçok insan kilo vermek istedikleri için hurmalarda kaç kalori olduğunu merak eder. Hurma kalori bakımından yüksek olsa da, sağlığı iyileştirebilecek lif ve besinler açısından da yüksektir.

Hurmaların farklı boyutları, şekilleri, renkleri ve çeşitleri vardır. Bu nedenle farklı besin değerlerine de sahiptirler. Örneğin, büyük bir hurma yaklaşık 80 kaloriye sahipken küçük bir hurma yaklaşık 40 kaloriye sahiptir. Bütün bu bilgiler ışığında hurmanın kalori değeri yüksek olsa da bu meyve lif açısından zengin olduğundan kilo kontrolü noktasında üst düzeyde bir etkiye sahiptir.

Hurma Kilo Aldırır Mı ?

Hurma her şeyden öte doğal bir şeker kaynağıdır. Şayet hurma tüketirken günlük miktarını iyi bir şekilde ayarlarsanız; kilo almak konusunda bir sorun da yaşamazsınız. Üstelik hurma içeriğinde diyet lifi de barındıran bir besindir. Bu özelliği sayesinde hurmanın sindirim sürecini geciktirici bir etkisinin bulunduğunu da ifade edebiliriz. Böylece hurma uzun süreli bir şekilde kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre günde birkaç adet hurma yemek kilo almak gibi problemlerinin önüne geçmek konusunda önemli kazanımları beraberinde getirmektedir. Esasında bu özelliğinden dolayı hurmanın pek çok farklı diyet listesinde karşımıza çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Bütün bu bilgiler ışığında hurmanın son derece faydalı bir meyve olduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Hurmanın Sağlık İçin 10 Faydası Nedir ?

Günümüzde hurmanın sağlığımız için faydaları söz konusu olduğu zaman karşımıza çok sayıda farklı özellik çıkmaktadır. Bu meyvenin sindirimden diyabete varıncaya kadar pek çok alanda faydalı olduğu bilinmektedir. Hurmanın sağlık için 10 faydasını aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olmaktadır;

·         Kolesterolü düşürmektedir

·         Lif içeriği bakımından zengindir

·         Diyabet dostu olan bir meyvedir

·         Yüksek folik asit içeriğine sahiptir

·         İltihaplanmayı azaltıcı bir meyvedir

·         Mineraller açısında oldukça zengindir

·         Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir

·         Sindirime yardımcı olan bir içeriğe sahiptir

·         Kalp hastalıklarının önlenmesine destek olur

·         Hurma yüksek glisemik bir gıda olarak kabul edilmektedir

Tüm bu bilgiler ışığında hurmanın insan sağlığını destekleyici bir meyve olduğunu rahatlıkla ifade etmek de mümkün olmaktadır.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »