SON YAYINLAR
latest

Meme Büyütme Ameliyatı ile En Etkili Sonuçları Almak Hayal Değil

Kaç yaşında olursa olsun bir kadının kendisini iyi hissetmesini ve öz güveninin yüksek olmasını sağlayan en önemli unsur güzelliğidir. Memelerinin görüntüsünden ya da büyüklüğünden memnun olmayan kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek için meme büyütme ve meme küçültme ameliyatı gibi meme estetiği prosedürlerine sıklıkla başvururlar. Bunun sonucunda meme büyütme ve meme küçültme estetiği ameliyatları günümüzde en çok tercih edilen estetik cerrahi prosedürleri arasında ilk sırada yer alır.

 


Meme büyütme kadınlar için pek çok fayda sağlayan bir operasyondur. Ancak hasta özelinde belirlenen doğru tekniklerle uygulanmaması halinde istenilen sonuçlar alınamayabileceği gibi bazı olumsuz durumlarla karşılaşılması da söz konusu olabilir. Bu yüzden tüm estetik cerrahi prosedürlerde olduğu gibi meme büyütme ameliyatı için de doktor seçimi çok önemli bir etken olarak değerlendirilmelidir. Op. Dr. Evren İşçi alanında uzman bir isim olarak hasta özelinde gerçekleştirdiği detaylı incelemelerden sonra uygulanacak meme büyütme yöntemini, en estetik ve en doğal görünümü sağlayacak şekilde belirler. Hasta ile işbirliği içerisinde bir süreç gerçekleştiren Op. Dr. Evren İşçi tarafından uygulanan titiz prosedür sonucunda kadınlar daha estetik bir görünüme kavuşma ayrıcalığını yaşayabilirler.

 

Meme Büyütme Yöntemleri Kişi özelinde Belirlenmelidir

 

Meme büyütme hasta özelinde ihtiyaçlara ve elde edilmek istenilen sonuca göre farklı yöntemler kullanılarak uygulanabilir. Meme büyütme amacıyla ameliyatsız bir yöntem olan memeye yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme prosedürü genellikle genel anestezi ya da sedasyon altında gerçekleştirilen bir süreçtir. Memeye yağ enjeksiyonundan sonra genellikle aynı gün hasta taburcu edilir. Uygulamadan sonra yağ alınan donör bölgede ve göğüslerde şişlik meydana gelebilir. Bu şikayetler genellikle 15 gün içinde kendiliğinden düzelir.

 

Yağ enjeksiyonu yönteminde bölgeye enjekte edilen yağların kalıcılık oranı değişebilir. Yağ enjeksiyonu genellikle memelerde bir beden kadar büyüme elde edilmesini sağlar. İstenildiği takdirde memeye yağ enjeksiyonu işlemi 6 ay sonra tekrarlanabilen bir prosedürdür.

 

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme prosedürünün ilk aşamasında donör bölgeden yağ alınması liposuction ile gerçekleştirildiğinden hastaya çift yönlü fayda sağlanır. Bu prosedür kapsamında hastanın vücudunda görünümün iyileştirilmesi istenilen bir bölgeden liposuction yöntemi ile yağ alınması sonucunda alınan yağ memeye enjekte edilir. Sonuçta dolgun göğüslere kavuşulması mümkün olur.

 

Silikon Protezler Kalıcı Sonuç Verir

 

Tıp ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucunda silikon protezler kullanılarak uygulanan meme büyütme son derece güvenli ve etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntem olarak kabul edilir.

 

Silikon meme protezleri yuvarlak ve damla meme protezleri olarak sınıflandırılır. Bunun yanı sıra meme protezlerinin en, boy ve yükseklik olarak da farklı şekle ve büyüklüğe sahip pek çok çeşidi vardır. Silikon meme protezleri kullanılarak memelerin etkili ve kalıcı bir şekilde büyütülmesi mümkündür. Kaliteli silikon protezler ömür boyu hastalarda kalarak kalıcı göğüs büyütme avantajı sağlar.

 

Önceki dönemlerde üretilen silikonlara kıyasla son dönemlerde kullanılan silikonlar herhangi bir yıpranma ya da aşınma halinde silikonun dışarı akmasını engelleyecek özel bir teknoloji eklenerek üretilir. Bu silikonların içinde sıvı olmayan, yoğun kıvamlı bir jel olan koheziv jel kullanılır.

 

Meme büyütme hastanın boyu, kilosu, göğüs kafesinin genişliği, gövde uzunluğu, kalça genişliği ve omuz genişliği gibi birtakım etkenlere göre belirlenen tekniklerle uygulanır. Bu bilgiler ışığında hastanın operasyondan beklentileri değerlendirilir. Daha sonra en uygun, doğal ve tatmin edici sonuçların elde edilmesini sağlayacak şekilde meme büyütme ameliyatı planlanır.

 

Meme büyütme ameliyatlarında en çok tercih edilen silikon protezler damla silikon protezlerdir. Doğal göğüs görünümüne en yakın silikon protez çeşidi olan damla silikon protezler yandan bakıldığında aşağı doğru daha dolgun ve büyük görünürler. Önden bakıldığında ise yuvarlak ve doğal bir estetik görünüm elde edilmesi için etkili bir alternatiftir. Damla silikon protez kullanımı özellikle üst meme yapısı dolgun olan hastalarda daha etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

 

Yuvarlak silikon protezler kullanıldığı takdirde memenin her açıdan eşit görünmesini sağlamak mümkündür. Bu protezler dik durmaları nedeniyle genellikle göğüs dekoltesini seven kadınlar tarafından daha estetik bir görünümü sağlama amacıyla tercih edilir. Eğer hastanın memesinin altında bir miktar meme dokusu bulunuyorsa yuvarlak silikon protez kullanıldığında damla silikon protez gibi doğal bir görünüm elde etmek mümkündür. Bununla birlikte memenin daha üst kısmı da tamamen doldurulduğundan memenin tamamında daha eşit bir görünüm yakalanabilir.

 

Meme büyütme estetiği ameliyatlarında kullanılan yuvarlak ve silikon damla protezler arasında bazı farklar vardır. Silikon implantlar göğsün istenilen boyut ve sertlik derecesine getirilmesini sağlar. Yuvarlak silikon implantlar küre şeklinde ve homojen yapıdadır. Damla silikon implantlar ise daha dolgun ve üst kısmı biraz daha basık şekilde üretilirler.

 

Yuvarlak silikon implantları homojen yapıları dolayısıyla göğüs üst polünü diğer bir deyişle dekolte bölgesini damla silikonlardan çok daha iyi bir şekilde doldurma özelliğine sahiptirler.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »