SON YAYINLAR
latest

H100 Aşısı Gençliginizin Sırrı Olabilir

H100 aşısı son zamanların en trend medikal estetik prosedürleri arasında yer alır.  H100 aşısı aynı zamanda günümüzde kullanılan en etkili ve en yeni cilt gençleştirme kokteyllerinden biri olma özelliğine sahiptir. Sahip olduğu zengin içerik h100 aşısının diğer gençleştirme tedavileri arasında ön plana çıkmasını sağlayan nedenler arasında sayılabilir.

H100 aşısı yaş alma ve farklı nedenlere bağlı olarak sarkma, kırışma, nem kaybı ve çeşitli hasarlar görülen ciltlerin nem tutma kapasitesinin artırılmasında önemli bir role sahiptir. Yaş almaya bağlı olarak cilt; vitamin, mineral, aminoasit ve peptit gibi çok önemli yapı taşlarını sentezleyememeye başladığından birtakım olumsuz etkiler görülebilir. Sentezlenemeyen bu yapı taşlarının cilt altına verilmesi h100 aşısı ile mümkündür. H100 aşısı enjeksiyonu ile birlikte cildin genç, canlı ve elastik bir görünüme kavuşması sağlanır.

 

Doğru ürünler seçerek düzenli bir cilt bakımı uygulamak sağlıklı ve iyi görünen bir cilde giden adımların olmazsa olmazıdır. Bununla birlikte günlük hayatın yoğunluğu içerisinde pek çok kişi rutin cilt bakımı uygulamalarını yerine getirmek için zaman bulamadığı gibi bu gerekliliği göz ardı da etmesi de söz konusu olabilir. Bu durumun sonucu meydana gelmesi olası cilt hasarının minimize edilmesinde h100 aşısı çok önemli bir role sahiptir. H100 aşısının içeriğinde yoğun miktarda hyaluronik asit olması h100 aşısının bu kadar faydalı olmasındaki temel nedenlerden biri olarak kabul edilir.

 

Diğer yandan h100 aşısı cilde yalnızca hyaluronik asit değil aynı zamanda en önemli antiokidanlardan biri olan mannitol de kazandırır. Sahip olduğu hyaluronik asit ve mannitol içeriği h100 aşısının diğer anti-aging tedavilerine göre çok daha avantajlı ve etkili olmasını sağlar. Zengin bir içeriği sahip olduğu için cilt dokularının ömrünün uzatılmasında ve ödem sökücü etki sağlanmasında da önemli bir rol oynar.

 

H100 Aşısı Pratik Bir Uygulamadır

 

H100 aşısı tedavisi yapılacak kişinin cilt yapısı değerlendirildikten sonra enjeksiyon bölgesi temizlenir. Lokal anestezik etkili krem sürüldükten sonra etki etmesi beklenir. Cilt dezenfekte edildikten sonra uygulama bölgesine birer cm’lik aralıklarla ve çok ince uçlu iğneler kullanılarak h100 aşısı enjekte edilir.

 

Dekolte, gıdı, el üzeri, boyun ve yüz bölgesine h100 aşısı yapılabilir. Yaşlanma belirtileri herkeste cilt gereksinimlerine, ciltte yaşanan elastikiyet kaybının derecesine ve kişinin beklentilerine göre değişebilir. Bu yüzden h100 aşısının kaç seans halinde uygulanacağının da kişi özelinde, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra belirlenmesi gerekir.

 

H100 aşısının genellikle genç ciltlerde 2 ila 3 haftalık aralıklarla 2 seans, orta yaşlı hastaların ciltlerinde 2 ila 3 haftalık aralıklarla 2 ya da 3 seans ve yıpranmış ciltlerde 1 ila 2 haftalık aralıklarla 3 ya da 5 seans uygulama yapılması tercih edilir.

 

Hastanın cildi değerlendirilip ihtiyaçları belirlendikten sonra h100 aşısı uygulanmaya başlamasıyla birlikte ciltte belirgin değişiklikler oluşmaya başlar. Hasta özelinde uygun görülen seanslar gerçekleştirildikçe ciltte olumlu değişiklikler meydana gelir. H100 aşısının içeriğinde bulunan ve en güçlü antioksidanlardan biri olan mannitol aynı zamanda h100 aşısının enjekte edildiği dokulardaki etkisini ve kalıcılığını artırma özelliğine sahiptir. Mannitolün aynı zamanda ödem söktürücü etkisi de vardır.  Hyaluronik asit ciltte suyu tutan dokuların onarımı görevini üstlenir. Mannitol ise hyaluronik asitin cilt dokularında daha uzun süre kalmasını sağlayarak cildin elastikiyetinin artması noktasında önemli bir görev üstlenir.

 

H100 aşısı ve botoks başta olmak üzere medikal estetik prosedürlerin en büyük avantajlarından biri geniş yaş aralığındaki kadın ve erkeklere uygulanabilmesidir. Ancak tüm medikal estetik prosedürlerde olduğu gibi h100 aşısı da bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip doktorlar tarafından uygulanması gereken bir prosedürdür. Bu sayede uygulamadan etkili ve doğal sonuçlar alınması mümkündür. Uzman Dr. Şafak Göktaş her hasta özelinde gereksinim duyulan medikal estetik prosedürleri titizlikle belirler, steril ortamlarda gerçekleştirdiği başarılı uygulamalar sonucunda hastalarına görünümlerini tazeleme avantajı sağlar.

 

H100 Aşısının Faydalarını Biliyor musunuz?

 

H100 aşısı cilde enjekte edildikten sonra cilt için en önemli maddelerden biri olan hyaluronik asit aktivasyonunu devam ettirir. Bu sayede dokulardaki hyaluronik asitin ömrünü uzatır. Yaş alma başta olmak üzere birçok farklı etkene bağlı olarak ciltte meydana gelen kırışıklıkların ve mimik çizgilerinin açılmasında önemli rol oynayan h100 aşısı ciltteki hücre yenilenmesi sürecini hızlandırır. Ayrıca derinin daha sıkı ve diri bir görünüm almasına katkı sağlar.

 

Deri altındaki kas dokusunu destekleyen h100 aşısı deri sarkmalarını azalttığı gibi cildin su tutma kapasitesini ve nem oranını artırır. Dokuların tamir edilmesi neticesinde cilt elastikiyeti artar. H100 aşısı cilt dokusunu sıkılaştırıcı etkisiyle aşırı mimik kullanımından kaynaklanan cilt kırışıklıklarının açılması noktasında önemli bir görev üstlenir.

 

H100 aşısının bileşenleri arasında ciltte alerjik reaksiyona neden olabilecek protein ya da nükleik asit bulunmaz. Bu nedenle sağlıklı, güvenilir ve yan etkisi olmayan bir yöntem olma özelliğine sahiptir.


« ÖNCEKİ
SONRAKİ »