SON YAYINLAR
latest

Medikal Estetik Prosedürlere Talep Arttikca Prosedürlerin Çesitliliği de Arttı

Kadınlar ve erkekler arasında medikal estetik prosedürlerin popülerliğinin artmasının doğal bir sonucu olarak medikal estetik prosedürlerin çeşitliliğinde de artış yaşanmaktadır. Bu sayede estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde etmek için cerrahi prosedürlere başvurma gerekliliği kalmadan, farklı ihtiyaçların etkili medikal estetik prosedürlerle karşılanması mümkün olmaktadır. 



Diğer yandan uzun yıllardır uygulanmakta olan botoks, dolgu ve lipoliz gibi çeşitli medikal estetik prosedürler her geçen gün yeni medikal estetik prosedürler hayatımıza dahil olsa da popülerliklerini asla kaybetmemektedir.

 

Lipoliz sağladığı etkili sonuçlar sayesinde her geçen gün daha fazla kişinin tercih ettiği bir medikal estetik prosedür haline gelmektedir. Ülkemizin tüm illerinde ve ilçelerinde olduğu gibi Ataşehir botoks prosedürüne gösterilen ilginin en yoğun olduğu lokasyonlar arasında yer almaktadır.

 

Medikal estetik prosedürler yaptırmak isteyen kişilerin göz önünde bulundurması gereken bazı etkenler vardır. Bunlar arasında ilk sırada medikal estetik prosedürlerden başarılı, estetik açıdan etkileyici ve doğal sonuçlar alınması için alanında uzman ve deneyimli doktorların tercih edilmesi gerekliliği yer alır. Diğer yandan medikal estetik prosedürlerin yalnızca hastanın isteği doğrultusunda uygulanmaması çok önemlidir. Hastanın talep ettiği prosedürünün hastanın ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygunluğu değerlendirilmelidir. Ayrıca elde edilecek sonucun kişinin doğallığını bozmadan estetik bir görünüm sağlamasına özen gösterilmelidir. Uzman Dr. Şafak Göktaş her hasta özelinde en etkili sonuçların elde edilebilmesi için medikal estetik prosedürün uygunluğunu değerlendirerek uygunluk kararını verir. Uzman Dr. Şafak Göktaş hastanın ihtiyacı olmayan ya da doğal görünümünü zedeleyecek uygulamalara başvurmayan ilkeli tavrı ile alanının önde gelen ismi olmayı başarmıştır.

 

Lipoliz Etkili mi?

 

Yüzde ya da vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen ve estetik açıdan kişide rahatsızlık uyandıran inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi amacıyla non-invaziv bir prosedür olan lipolize sıklıkla başvurulur. Kalça, çene, mide ve benzeri bölgelerdeki, düzenli diyete ve egzersize dirençli yağ birikintilerini giderme amacıyla uygulanabilecek ideal yöntemlerin başında lipoliz gelir.

 

Lipoilz tedavisi ile düzenli diyete ve egzersize yanıt vermeyen yağ birikintilerinin vücuttan uzaklaştırılması mümkündür. Son derece güvenli bir tedavi olan lipoliz, yağlanmanın giderilmesi istenilen bölgeye hasta özelinde belirlenen dozlarda fosfatidilkolin enjeksiyonu yapılarak gerçekleştirilir. Lipoliz prosedüründen elde edilecek etki tedavi edilmek istenilen hedef bölgedeki mevcut yağ dokusuna, enjekte edilen doza ve tedavinin kaç seans yapıldığına bağlı olarak değişebilir.

 

Lipoliz prosedüründe bölgesel yağ birikintilerinin bulunduğu ve tedavi edilmek istenilen bölge değerlendirilir. Bu bölgeye yağ hücrelerini çözme özelliği bulunan aktif maddeler içeren bir solüsyon enjekte edilir. Non-invaziv bir vücut şekillendirme prosedürü olan lipoliz tedavisinin amacı enjekte edilen solüsyon ile hedef bölgedeki yağ dokusunun kasıtlı ve kontrollü bir şekilde iltihaplandırılmasıdır. Bunun sonucunda patlayan yağ hücreleri kan dolaşımına ve karaciğere salındıktan sonra parçalanır ve vücuttan uzaklaştırılır. Lipoliz tedavisinden sonra hedef bölgedeki yağ dokusunun yok edilmesiyle birlikte kişinin daha şekilli ve ince bir vücut konturuna sahip olması mümkündür.

 

Lipolizin Avantajları ile Hayalinizdeki Görünüme Kavuşabilirsiniz

 

Lipoliz tedavisinin uygulandığı hedef bölgedeki inatçı yağ birikintilerinin azaltılmasını sağlayan etkili bir medikal estetik prosedürdür. Konforlu bir minimal invaziv süreç olan lipoliz rejeneratif süreçleri uyarma yoluyla ciltteki sıkılığın artmasına katkıda bulunur.

 

Lipoliz uygulamasına başlanmadan önce hastanın özel bir ön bakım sürecinden geçmesi gibi bir gereklilik yoktur. Lipoliz tedavisi sırasında hedef bölgeye fosfatidilkolin enjeksiyonu yapılır. Fosfatidilkolinin en önemli özelliği yağ hücrelerini parçalama etkisidir. İnce uçlu iğnelerle enjeksiyon yapılan seans ortalama 20 ila 30 dakika içinde tamamlanır. Lipoliz prosedürünün ardından hasarlı yağ hücreleri vücuttan uzaklaştırılmaya başlar.

 

Hasta özelinde değişiklik gösterebilmesine karşın bazı hastalarda optimal sonuçlara ulaşabilmek için bir dizi lipoliz seansına gereksinim duyulabilir. Lipoliz seansından sonra yalnızca bölgesel yağlanma azalmaz. Aynı zamanda hasta cildinde de bir sıkılaşma fark eder.

 

Lipoliz enjeksiyonunun gerçekleştirildiği bölgede uygulamanın ardından kızarıklık, hafif şişlik ve morarma görülebilir. Normal kabul edilen bu semptomlar geçici olup genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelecektir.

 

Gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlara, enjekte edilen solüsyonda bulunan aktif maddelere karşı alerjisi ya da aktif otoimmün hastalığı olan kişilere lipoliz tedavisi yapılmaz. Hastanın lipoliz enjeksiyonu sırasında ağrı ya da acı hissetmesi söz konusu değildir. Enjeksiyonu izleyen birkaç gün boyunca uygulama bölgesinde hassasiyet hissedilmesi normal bir durum olarak kabul edilir. Söz konusu hassasiyet durumu tedavi bölgesine ve tedavi bölgesindeki cilt hassasiyetine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu süreçte hastanın konforunun sağlanması için basit ağrı kesicilerin kullanılması söz konusu olabilir.

 

Lipoliz enjeksiyonunu izleyen 2 ila 3 gün süresince bölgedeki iyileşme gözle fark edilir bir hal alır. Bu süreçte tedavi edilen bölgedeki yağ birikintileri daha yumuşak, daha az yoğun ve çok daha kolay bir şekilde masaj yapılır hale gelir.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »