SON YAYINLAR
latest

Cilt Lekeleri Artık Sorun Degil

İnsan vücudunda çeşitli bölgelerinde lekelerin oluşması şaşırılacak bir durum değildir. Ancak bu durum daha fazla sürmekte ve belirli bölgelere yayılmaya devam etmekteyse önlem almanız gerekmektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı cilt lekeleri ortaya çıkmaktadır. Bu cilt lekelerinin oluşum süreci ise biyolojik olarak; melanosik hücrelerin salgıladığı melanin pigmentinin birikmesi olayıdır.

Cilt lekesi hangi durumlarda oluşur ve neler yapmak gerekir

Gün içinde çeşitli aktivitelere katılan insanlar, gündüzleri fazla güneş ışığına maruz kalabilirler. Bu durumda vücuda gelen zararlı ışınlar lekelerin oluşmasına ve yukarıda anlattığımız olayların gerçekleşmesine sebebiyet vermektedir. Bu gibi durumların çözümü, sorunu oluşmasını önlemekten geçer. Yani bu tür mekânlarda zaman geçireceğinizde, en az 50 faktörlük güneş kremleri kullanmalı ve cildimizi korumalıyız. Ayrıca bu durumlardan korunmazsak cilt kanseri gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu tür lekeler kendiliğinden yavaş bir şekilde yok olmaktadır. Özellikle kış aylarında normal rengine dönen cilt, bir tedavi gerektirmemektedir. Ancak leke oranı yüksek olan ciltler önlem almalıdır. Diğer türden lekelerin giderilmesi için en ideal çözüm yolu ise lazerdir. Ayrıca leke olarak sayılacak çillerin tedavisinde ise sadece renklerinin solgunlaştırılması bulunmaktadır. Cilt de bulunan lekelerin tedavisi, bu lekelerin yoğunluğuna ve büyüklüğüne bağlıdır. Bu etkenler ile 4 ile 10 arasında seanslar ile lekelerden kurtulmak mümkündür. Ancak çillerin giderilmesi ise sadece renginin solgunlaştırılmasıyla mümkündür. Bu yüzden çiller yok edilmez, sadece gizlenir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »