SON YAYINLAR
latest

Zayıflamak İçin Püf Noktalar

Hayatımız boyunca zayıflamak için çeşitli diyetler deneriz üstümüzde; kendimizi deneme tahtası gibi kullanırcasına.. Ancak insan vücudu çok hassastır. O kadar kolay kilo alıp veririz ki hiç farkında bile olmayız. Zaman içinde bu aldığımız kilolar bizi öyle çaresiz duruma düşürür ki önümüze çıkan her reklama inanır, her verilen hapı içer, her duyduğumuz öneriye açık duruma geliriz. Algılarımız tamamen zayıflamaya odaklanmış durumdadır çünkü.. Tamamen kör bir hale geliriz konu zayıflamak olunca. Zayıflamak uğruna kendimize eziyet ederiz. Fakat fazla kilolardan kurtulmamız için böyle hatalara düşmememiz gerekir. Çünkü o zaman da zayıf ama sağlıksız bir birey oluruz.


Osmanlı İmparatorluğu zamanında bir hekim tayin olduğu yere gidince önce dağları taşları inceler, rüzgarın nereden estiğine ve suyun kalitesine bakarmış. Amacı insanların o koşullarda  hastalanmaması için gerekli tedbirleri önceden almakmış. İstatistiklere bakıldığında ise ortalama yaş ömürlerinin 90 olduğu gözlemlenmektedir. Kanuni'den sonraki padişahların ölüm nedenlerine bakıldığında ise fazla beslenme az hareketten kaynaklı olduğu görülmüştür.

Zamanın hekimlerinin yüzlerce söylediği şeylerden biri ise 'az yemek'. Geç kahvaltı, erken akşam yemeği olmak üzere iki öğün beslenmeyi tavsiye ediyorlar. Fakat bugün zayıflama yöntemlerinden biri olarak sık yemek söylenenler, önerilenler arasında yerini alıyor. Aslında zayıflama isteğimizin temel nedenlerinden biri sağlıklı kalmaktır. Fakat sık yemek yediğimiz zaman organlarımız da bir o kadar yorulur. Bizim asıl amacımız organların yaşlanmamasını sağlamak ve sağlıklı yaşamaktır. O zamanlarda hekime gidenlerin sayısı da bir hayli az olarak istatistiklerde göze çarpan örnekler arasında; kendi hastanelerimizle karşılaştırmak istersek.. Bu örnek de hastalanmalara karşı alınan önlemlerin doğru bir şekilde ilerlediğini kanıtlar nitelikte.

Her şeyden önce kendimize bakıp neden zayıflamamız gerektiğini kendimize anlatmamız gerekir. Ondan sonra sağlıklı beslenme ve düzenli uykuyla insanlar zaman içerisinde kolaylıkla kilo verebilir. Hızlı kilo vermem lazım düşüncesiyle uyguladığımız taktikler yüzünden sağlığımızdan kesinlikle olmamalıyız.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »