SON YAYINLAR
latest

Zayıflama Hareketleri İle Kilo Verin

Günümüzde bayanların en sık karşılaştıkları problemlerin başında kilo artışı ve bunun getirdigi bölgesel sorunlara baglı olarak aşırı yaglanma gelmektedir. Çeşitli diyet programları ile ideal kilolarına kavuşamayan bayanlar son çare olarak hızlı zayıflama haraketleri ile ideal vücut ölçülerine sahip olabilmektedirler. Bu yazımızda saglıklı zayıflamak için yapılacak temel haraketlere geniş yer vererek kilo sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacagız. Kilo vermek için tekrarlanacak bu zayıflama haraketleri düzenli ve disiplinli olarak yapıldıgı takdirde ideal kilo'ya kavuşmak hayal olmaktan çıkıp gerçege dönüşecektir.


1.Bel ve göbek için zayıflama hareketleri

Vucudunuzda bulunan fazla kiloları yok etmek için bel ve göbek çevrenize uygulamanız gereken zayıflama haraketlerin, göbek kısmında oluşan yaglanma için minumun 10 dakika süre ile tekrarlanması gerekmektedir.
Bu hakaret için uzun bir sopa ya da oklavaya gerek duyulmaktadır.
Oklava'yı ense arkanıza alarak iki elinizle karşılıklu uçlarından kavrayın.
Dik bir şekilde durarak ellerimiz arkadada, sag ve sol olmak üzere düzenli eş zamanlı haraketler ile belimizin yardımı ile dönmeye başlayalım.
Bu haraket yaklaşık 5 dakikalık bir zaman periyodu içerinde disiplinli bir şekilde tekrarlanmalıdır.
Haraketin temel aldıgı nokta bel ve karın bölgesidir.
Bel ve karın bölgesi çevresinde bulunan yaglanma, haraket sayesinde yakılarak kilo kaybını arttıracaktır.

2.Basen egzersizi için zayıflama hareketleri

Minder ya da benzeri yumuşak bir çalışma aracı yardımı ile yaklaşık 10 dakika süre ile yapılan bu haraket sonucu kalça ve basen çevrenizdeki yagların bir müddet sonra yakılıp form tutmuş oldugunu gözlemleyeceksizniz.
Besen egzersizi için minder veya benzeri yumusak bir araç kullanarak yere koyun.
Önce sag, ardından ise sol ayagınızı minderin üzerine koyarak dizlerinizi yukarı kaldırarak steps yapın.
Periyodik olarak yapılan steps haraketleri ile 1 haftalık program sonucu basen bölgelerinizdeki sıkılaşmayı gözlemleyebilirsiniz.

3.Zayıflamak için yürüyüş hareketleri

Aslında yürüyüş kilo vermek adına yapılan en iddalı egzersiz tekniklerinden biridir. Diyetisyenlerin, diyet programları arasında tavsiye ettikleri, gün içinde yaklaşık 30 dakika süre ile temiz havada yürüyüş yapın uyarısı mantıklıdır.Yaklaşık 30 dakikalık bir yürüyüş periyodunda kasların sıkılaşıp yag yakımına etkisi oldugu gözlemlenebilir. Yaklaşık 30 dakikalık bir yürüyüş ile 400 kalori yakmak mümkündür.

4.Zayıflamak için bisiklet sürmek

Yag yakımını en maksimun seviyeye çıkartıp, kalori harcamanın en eglenceli kısımlarından biride bisiklet sürmektir. Yaklaşık bir saatlik bisiklet sürmek için harcayacagınız kalori miktarı 500-600 seviyelerine çıkmaktadır. Bisiklet sürmek kalori yakımını hızlandırdıgı gibi kasların sıkılaşması ve basen bölgesinin şekle girmesinede yardımcı olmaktadır.

Yukarıda açıklamış oldugumuz zayıflama haraketleri sonrasındaki dinlenme sürecinde ise bol su içerek, düzenli ve dengeli beslenmeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Düzenli spor, dengeli beslenme, saglıklı yasamın en önemli koruyucularındandır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »