SON YAYINLAR
latest

Hızlı Zayıflamak İçin İp Atlayın

Pek çok kişinin çocukluk döneminde eğlenerek oynadığı oyunlar arasında olan ip atlama, kilo vermek isteyen kişiler için de hem eğlenceli hem de yararlı bir aktivitedir. İp atlamanın zayıflamada pek çok faydası vardır. Vücutta yer alan tüm kaslar çalışır. Bu da ip atlamanın bölgesel değil vücut egzersizi olduğunu gösterir. Kardiyo etkisi yaratır. Baldır ile bacak kasları gelir. Selülitler gözle görülür bir şekilde kaybolur ve kalça dikleşir. Bir dakika içerisinde 10 ila 20 kalori yakılmasını sağlar.




İp atlama hızlı zayıflama konusunda etkili bir yöntemdir. Bunun en önemli nedeni ise hızın yükseltilmesini sağlamasıdır. Kasların çalışmasını ve tüm vücudun çalışmasıyla beraber vücudun daha fazla hareket etmesine olanak veriyor. Kazanılan hız sayesinde nabız atışı yükselir. Böylece kalori yakımı meydana gelir. Tek ayakla ya da ayak değiştirerek sıçrama sayesindeyse kalori yakımı artış gösterecektir.

İp Atlayarak Zayıflama

Kalori yakımı durumunu daha ileri düzeye çıkarabilmek için, ip atlama sırasında vücuttaki diğer kasları daha fazla çalıştırmak yararlı olacaktır. 

Ayağını değiştirerek sıçrayan kişiler, bu uygulama sırasında yere değmeyen dizi yukarı çekerek sıçramaya çalışmalıdır. Aynı zamanda ellerde bulunan ip geniş bir şekilde açılmalı ve döndürülmelidir. 

Kalori yakmayı arttıracak bir başka sıçrama yöntemiyse ayaklara minik ağırlıklar takmak ya da ipin çelik gibi daha ağır maddeden olmasıdır. Bu sayede eller geniş bir şekilde açıldığında kullanılan ip aracılığıyla kol, omuz, göğüs ve sırt kasları daha iyi bir şekilde çalışma fırsatı bulacaktır. 



Ayaklara takılan ağırlıklar ve dizlerin yukarıya çekilmesi aracılığı ile karın, kalça, bacak, baldır kasları fazlasıyla çalışmış olacaktır. İki ayağı üzerinde sıçrama yapan kişilerde baldır kasları sıkılaşacak ancak karın, bacak, kalça kasları çalışmayacaktır. Bu da yalnızca nabzın yükselmesine neden olur. Yapılan hareketler sayesinde kaslar çalışacak ve nabız yüksek oranda artarak kalori yakımı artacaktır.

Dakikada 20 kalori yakmayı sağlayan ip atlamayı, 20 dakika süresince ara vermeden uyguladığınızda, ortalama 400 kalori yakmış olursunuz. Ancak bu fazlasıyla yorucu olacaktır. Durumu daha eğlenceli ve kolay hale getirebilmek için 1 dakika boyunca yüksek tempolu ip atlama, 20 saniye boyunca şınav, 20 saniye prison spuat, 20 saniye crunch yaptıktan sonra bu hareketlerin tamamını 20 dakika sürecek şekilde bir döngüyle yapabilirsiniz. Böylece yoğun bir şekilde kaslarınızı çalıştırmış olacak, ip atlayarak zayıflama daha eğlenceli hale gelecektir.

İp Atlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Beton zemin seçmeye dikkat etmelisiniz.
-Ayağınızda esnek bir ayakkabı ile sıçramalısınız.
-İp atlamaya başlamadan önce vücudunuzu ısınma hareketleri yardımıyla ısıtmalısınız.
-Bacak eklemlerinde ya da belinde rahatsızlığı olan kişiler ip atlayarak zayıflama yöntemini tercih etmemelidir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »