SON YAYINLAR
latest

Hızlı Kilo Almak İçin Kahvaltıda Tüketilen Besinler

Eğer ideal kilonuzun altındaysanız, kilo verme yöntemlerinde olduğu gibi düzenli ve istikrarlı bir programa ihtiyacınız var demektir. Diyetisyenin hazırladığı bir diyet programı ile başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Çeşitli sağlık problemlerinden kurtulur ve daha kaliteli bir yaşam sürersiniz. Özellikle sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Yazımızda sizlere kilo almak için kahvaltıda hangi besinlerin tüketilmesi gerektiği hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca 
kilo alma yöntemleri nelerdir, ne tarz uygulamalarla kilo almak kolaylaşır bunları açıklayacağız.Vücudunuzun kilo almaya ihtiyacı varsa, harcayacağınız kaloriden fazlasını almalısınız. Ancak bu demek değildir ki sadece kalori değeri yüksek gıdalar tüketeceğiz. Düzenli bir program ile kontrollü bir kilo alma işlemi gerçekleştirebiliriz. Sadece kilo almak için yüksek kalorili besinler tüketmek sağlığınız için zararlı olabilir. 


Kilo almanın ilk kuralı besin değeri yüksek, yeterli kalori değerlerine sahip yiyecekleri tüketmek ve bunu kararlı bir şekilde devam ettirmektir. Alanında uzman diyetisyenlere ve doktorlara göre kilo almak için aylık olarak 1-1.5 Kilogramın hedeflenmesi gerekir. Bu rakamı aylık 10 veya 15 adete çıkarmak sağlığınız açısından zararlı olabilir. Ortalama günlük kalori değerinizin 300-400 kalori fazlasını almalısınız. 


Hızlı Kilo Almak İçin Kahvaltıda Tüketilecek Olan Besinler

Fıstık Ezmesi: Besin değeri oldukça yüksek olan fıstık ezmesinin her 100 gramında 600 kalori vardır. Kahvaltıda menünüze fıstık ezmesi eklemeniz, daha hızlı kilo almanız için faydalı olacaktır. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesinde de 100 kalori bulunur.

Tereyagı:
 Kahvaltıda doğallık her zaman önemlidir. Katkısız bu ürünleri kahvaltınızda tüketerek daha hızlı kilo alabilirsiniz. 100 gram tereyağında 900 kalori bulunur. Bu rakam diğer gıdalara göre daha yüksektir. Hayvansal yağları sadece kahvaltıda değil, akşam yemeklerinde de tercih edebilirsiniz. Ayrıca balık yağı da önemli bir besin kaynağıdır. Damak tadınıza göre bu iki besinden birisini kahvaltıda bulundurun.

Kuruyemiş: Kuruyemiş kahvaltıda yenir mi hiç demeyin! Kahvaltıda tüketeceğiniz besinler arasında mutlaka birkaç farklı kuruyemiş bulundurun. Fıstık, fındık, badem gibi kuruyemişler sağlıklı yağ asitleri içerir. Ayrıca protein yönünden kuvvetli, kalori yönünden yüksektir. 1 avuç bademin kalori değeri 160’dır. Kalorinin ortalama 4’te biri karbonhidrattan oluşur. 5’te birini ise proteinlerden oluşur.

Peynir: Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi peynirin her çeşidini tüketebilirsiniz. Beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri ve diğerlerini. Ayrıca yağ oranı yüksek olduğundan da kilo almanıza yardımcı olacaktır.

Tahin: Böreklerde, tatlılarda, pastalarda ve pidelerde kullanılan tahin, besin değeri oldukça yüksek bir gıdadır. Her 100 gram tahinde 600’e yakın kalori vardır. Sadece kahvaltıda değil, akşam yemeklerinde de atıştırmalarda da tahinli yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Günlük olarak hedeflediğiniz kalori değerine ulaşabilmek için kendinize bir yemek listesi veya bir diyet programı oluşturmalısınız. En iyi kilo alma yöntemi olan bu programın katkısını kısa süre içerisinde görebilirsiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »