SON YAYINLAR
latest

Kilo Verdiren Patatesli Omlet

Zayıflamak nedeniyle kişilerin uyguladıkları diyet listelerinde kahvaltı öğünlerinde tüketmeleri istenilen yumurta haşlama olarak önerilmektedir. Yağda kızartılarak hazırlanan omletin kilo aldıracağına dair bir düşünce bulunmaktadır.

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda az kalori alarak, yüksek enerji sağlayabileceğiniz besinler tercih edilmeye çalışılmaktadır. Kahvaltı öğünü atlatıldığında bir sonraki öğünlerde yenilecek besin miktarı farkında olmadan artmakta ve yağ yakmak oldukça zor bir hale gelmektedir. Bunu önlemek adına kahvaltınızı doyurucu ve enerji verici besinler tüketerek yapmalısınız. 
Patatesli omlet kilo aldırmayan özellik taşımaktadır.

Malzemeler

5 tane mantar
1 adet patates
2 adet yumurta
1 çorba kaşığından fazla olmaması şartıyla zeytinyağı
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
Maydanoz ve dereotu
Kırmızı biber ve karabiber

Kilo Verdiren Patatesli Omlet Hazırlanısı

1) Zeytinyağı tavaya dökülür ve ısınan zeytinyağının üzerine ince olarak doğranan biberler eklenir,
2) Küçük ve küp şeklinde patatesler doğranarak kızartılan biberlerin üzerine eklenir,
3) Patatesler pişerek yumuşayınca üzerine ince olarak doğranan mantarlar eklenir,
4) Yumurtalar kasede iyice çırpılır,
5) Pişen karışımın üzerine çırpılan yumurtalar eklenir,
6) İyice karıştırılan omlet piştikten sonra kırmızı biber ve karabiber eklenir,
7) İsteğe bağlı olarak maydanoz ve dereotu da pişen omletin üzerine eklenebilir.


Kilo verdiren patatesli omlet tarifi 2 kişilik olarak hazırlanmaktadır. Tek porsiyondaki kalori miktarı144 olacaktır. Diyet programında yer verilmeyen omlet aslında kalori miktarı fazla olan bir besin değildir. İçerisine eklenen diğer malzemelerle zenginleşen omlet doyurucu bir kahvaltı çeşidi olacaktır. Bu da bir sonraki öğünler için gerekenden fazla acıkmamanızı sağlar. Kahvaltı öğünü başta olmak üzere tüm öğünlerde tüketeceğiniz oranları doğru olarak belirleyerek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. 

Diyet olarak değerlendirmeden, aslında yapılması gereken beslenme şekillerini hayatınıza dahil ettikten sonra zayıflamamak ve formunu korumamak mümkün olmayacaktır. Alışkanlık haline getirdiğiniz beslenme şekli sayesinde, kısa sürede istediğiniz vücut ölçülerine ulaşabileceksiniz. Kilo aldırmayan, kalori miktarı sayesindeyse aldığınız kaloriyi kolayca yakarak, fazla kalori yakabilmenize olanak sağlayan kilo verdiren patatesli omleti kahvaltılarınızda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »