SON YAYINLAR
latest

1400 Kalorili Diyet Programı ile 7 Günde Zayıflayın

Daha kaliteli bir yaşam sürebilmek, daha güzel bir görünüme sahip olabilmek ve olası sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için vücudumuzdan fazlalıklarımızı atmamız gerekir. Küresel bir problem olan obezite, fazla kilolar ve dengesiz beslenmenin önüne geçebilmek için bazı önlemler alınmalıdır. Ayrıca alışkanlık haline getirmemiz gereken bazı uygulamalar yapmalıyız. İlk olarak düzenli beslenme ve takiben düzenli egzersizler yapmalıyız. Düzenli beslenmeden kasıt, aç kalmak veya hiçbir şey yememek değildir. Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu ve besin zincirinin önemli halkalarından olan gıdaları belirli oranlarda tüketmektir. Hızlı kilo verme amacı içerisinde olan kişiler de bu kriterlere dikkat ettiği sürece, amaçlarına ulaşabilecektir. Özellikle daha güzel ve estetik bir görünüm, sıkı bir vücut, dikkat çeken hatlar gibi birçok avantaja sahip olabilecektir.

Fazla kilolardan kurtulmak için yapmamız gereken ilk davranış, günlük aldığımız kalorinin, harcadığımız kaloriden az olmasıdır. Bu da demek oluyor ki, daha çok hareket etmeli ve egzersiz yapmalıyız. Egzersizin en büyük faydası, bölgesel yağlanmanın önüne geçmek ve vücudun ideal ölçülerine gelmesini sağlamaktır. Eğer amacımız 1 hafta içerisinde fazlalıklarımızdan bir nebze de olsa kurtulmamız ise önerdiğimiz 7 günde zayıflatan diyet programını uygulayabilirsiniz. Gelelim diyet programımıza:

Kahvaltıda:
Kibrit büyüklüğünde doğal tereyağı, 2 dilim kepek ekmeği, sınırsız şeker ilave edilmemiş çay, domates ve salatalık, en az 15 dakika haşlanmış yumurta.

Öğleden Önce:
1 adet muz veya 2 dilim kuru kayısı, diyet bisküvi (4-5 adet kadar)

Öğlen:
Meyveli yoğurt (1 kase kadar ve evimizdeki taze meyvelerle hazırlanış olmalı), 50-70 gram arası haşlanmış tavuk ve 1 dilim kepek ekmeği

İkindi:
1 adet kırmızı elma veya 2 adet ceviz içi

Akşam:
50-60 gram kadar ızgara et veya alternatif olarak 8 kaşık kadar sebze yemeği, 1-2 dilim kepek ekmeği, mevsim salatası tabağı, 1 bardak ayran

Yatmadan Önce:
Yarım bardak ılık süt veya 1 bardak sıkma meyve suyu

Sizler için diyetisyenlerin önerileri ile hazırladığımız 1400 kalorili diyet programı, 7 gün süreyle kesintisiz olarak uygulanmalıdır. bu diyet programının faydasını yalnızca 1 gün sonra görmeye başlayacağınız gibi, faydasını gördükten sonra diyet yapmaya devam etmek isteyeceksiniz. Fakat diyet programına tabi olduktan sonra, yapmanız gereken en önemli husus, düzenli bir şekilde bel ve çevresini, kalça bölgeniz, bacaklarınızı ve karın bölgesini ısındıracak egzersizler yapmaktır. Bu kriterlere dikkat ederseniz, kısa süre içerisinde önemli fazlalıklarınızdan kurtulmanız mümkün hale gelecektir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »