SON YAYINLAR
latest

1 Günde 1 Kilo Zayıflamak Mümkün Mü?

Hızlı kilo vermek isteyenler için hazırlanan şok diyet programları bulunmaktadır. Bu programlardan bazıları makul olsa bile, 1 günde 1 kilo yani 1 ayda 30 kilo vermek kolay değildir. Vücudun fonksiyonlarını zorlayacak diyetler yaparak zayıflamaya çalışırken, sağlığınızdan olmamak için bu tür 1 günde 1 kilo vermek mümkün mü? düşüncelerinden uzak durmalısınız.

Diyetisyenlerin zayıflamada önerdiği haftada 1 kilo vermeniz gerektiğidir. Kilosu çok fazla olan kişiler ise 1 hafta içerisinde 2 kiloya kadar zayıflayabiliyor. Bir ayda verilmesi gereken kilo oranıysa 4-6 kilo arasında değişkenlik göstermektedir. Sağlıklı kilo vermenin en büyük anahtarıysa diyet listelerinin yanı sıra günlük olarak kendinize egzersiz programı hazırlamanızdır. Egzersiz ile diyetin birleşmesiyle kilo vermeye başladığınızı fark edeceksiniz. Günlük olarak alacağınız kalori miktarı 500’den az olmamalıdır.

Diyet Programı: Diyetler kilo vermek amacıyla uygulanan, beslenme düzeni sağlayan, düzenli olarak doğru kalori miktarında beslenmenizle kilo vermenizi sağlayan bir yöntemdir. Diyet listenizi seçerken aç kalmanızı önleyecek türden olmasına dikkat etmelisiniz. Çay ve kahve şekersiz tüketilerek, ekmek tüketimi azaltılarak, doymuş yağ ile trans yağ içeriği olan gıdalardan uzak durarak da kilo vermeniz mümkündür.

Egzersiz Programı: Aldığınız kaloriden fazlasını egzersiz yaparak yakabilirsiniz. Hızlı kilo verme konusunda en etkili yöntemlerden olan egzersizler gün içinde aldığınız kaloriyi yakmanızı sağlar. Ancak uyguladığınız egzersizlerin aldığınız kaloriden fazlasını yakacak şekilde düzenlenmesi daha yararlı olur. Her hafta sonunda uyguladığınız diyetleri yüzde 10 oranında arttırmaya çalışmalısınız. Böylece vücudunuz yağ yakmaya başlayacaktır. Ay içerisinde arttırdığınız egzersiz süresi sonrasında ay sonunda yüzde 40 oranında artış yapmış olacaksınız. Bu sayede her hafta vücudunuzdaki yağ yakımı artış gösterecektir.

Diyet ve Egzersiz Programı: Egzersiz ve diyet önerilerine doğru bir şekilde uyduğunuzda sağlıklı ve aç kalmadan kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz. Bir ay boyunca düzenli olarak egzersiz ve diyet programına sadık kalarak kalori yakımını hızlandırmış ve vücudunuzu yıpratmadan zayıflayacaksınız. Aldığınız kaloriyi yakmanızı sağlayan haftalık egzersiz oranı artırımı zayıflamada büyük bir avantaj sağlayacaktır. 

Hızlı kilo verdiren diyet yerine sağlıklı uygulanan diyet programları sayesinde verdiğiniz kiloları tekrar almamış olacaksınız. Gerçekleştirebileceğiniz diyet programı ve egzersiz programıyla her zaman istediğiniz, hayalini kurduğunuz kiloya, sağlığınızı riske atmadan ulaşma şansı yakalayacaksınız. Zayıflamada vücudunuzda sarkma olmaması da düzenli spor ve egzersizlere bağlıdır. Yetersiz beslenmeden kaynaklanacak sağlık sorunlarıyla da karşılaşmamış olacaksınız. Yetersiz beslenerek verilen kiloların kısa sürede tekrar alındığı da kanıtlanmıştır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »